Uszkodzony MS Reader po instalacji Interwrite Pro 7.3 (nakla

• 14 Odpowiedzi
  • 2403 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline astved

• **
  • 137
« dnia: Lipiec 29, 2003, 15:00:41 »
Ipaq 1915

Zainstalowalem nakladke Interwrite Pro 7,3 ktora byla standardowo w zestawie z Ipaq 1915. Po instalacji pojawily sie problemy. Najbardziej irytujaca rzecza jest blad podczas uruchamiania Microsoft Reader. Komenda jaka sie pojawia to "Microsoft Reader napotkal wewnetrzny blad. Numer ID: 003" po nacisnieciu ok nastepuje przymusowe wyjscie z programu.  Dodam ze zainstalowalem stosowna poprawke do Ipaq 1915 ze strony firmy MediaOffice. Czy ktos juz znalazl sposob na ominiecie tego problemu?

Drugim irytujacym problemem jest niemoznosc wchodzenia do katalogow notatek (chyba nikt ich nie trzyma w balaganie poza katalogami?). Interwrite narzuca zapisywanie ich poza katalogami pod "wszystkie foldery", paranoja...

Ale najistotniejsze... dlaczego nie chodzi Reader? czy tworcy nakladki zauwazyli ten problem? (nie dzieje sie to tylko u mnie, kolega ma ten sam sprzet)

czy aplikacje Interwrite mozna potocznie nazwac "czeski film", odkad siegam pamiecia a juz mialem sporo pda w zyciu, zawsze mialem z nim problemy  

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2003, 15:34:36 »
Tak jak napisałem w Twoim sąsiednim wątku moja żona ma od lutego iPAQ-a h1910. Na samym początku (przed jakimkolwiek innym programem) wgrałem do niego nakładkę LEng w pełnej wersji. Działa to wyśmienicie, z niczym się nie gryzie i nie powoduje jakichkolwiek problemów. W instrukcji do LEng była informacja (chyba nawet na czerwono), żeby zawsze instalować ten program jako pierwszy i brzmi to nawet logicznie. Może z tym Twoim programem też warto tak zrobić?

P.S. A może jeszcze wyciągnij od MediaOffice pełną wersję Interwrite do h1915, a nie poprawkę. Z tego co mi wiadomo, firma ta przygotowywała tę nakładkę dysponując właśnie iPAQ-kiem h1910, a po wejściu na rynek modelu h1915 okazało się, że są między nimi jakieś różnice i konieczna jest "przeróbka" tej lokalizacji - stąd może ta poprawka. Ale czy przypadkiem wgranie najpierw wersji pierwotnej (czyli do h1910) nie powoduje jakichś "krzaków", które nie są już później cofnięte przez tę dodatkową poprawkę?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline astved

• **
  • 137
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2003, 17:56:08 »
Co to jest nakladka LEng? bo jak rozumiem nie jest to interwrite jakie mam, wiec nic mi ta informacja nie daje :(

Program zainstalowalem "na czysto", problem ten sam, nawet kombinowalem instalowac readera wczesniej lub pozniej, rowniez bez rezultatu.

ad3. Oczywiscie ze wyciagnalem pelna wersje Interwrite, zreszta jest ona standardowo dolaczana do h1915.

ad4. Przeciez napisalem ze zainstalowalem te poprawke ;) nic to nie dalo! A na marginesie, samej poprawki bez interwrite nie da sie zainstalowac :)

Wszystko zrobilem poprawnie, jestem starym wyjadaczem, wiec sprawdzam kilkanascie razy zanim cos napisze, bo jak wiadomo, zrzera to troche czasu :)

Dzieki za zainteresowanie

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2003, 19:33:04 »
LEng to Language Extender firmy Paragon Software.
http://pocket-pc.penreader.com/index.html

Ad. 3 i 4: może się niejasno wyraziłem :)
Chodziło mi o to, abyś zdobył najnowszą wersję Interwrite do h1915 zawierającą już "w sobie" opisywaną poprawkę i taką wersję wgrał do "czystego" palmtopa zamiast wersji starej + poprawka.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline astved

• **
  • 137
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2003, 13:10:40 »
a tego to mi nie dadza :) zreszta jak sadze efekt bylby ten sam, skoro to tylko program + poprawka. Nie wiem czemu nie instalowales Interwrite zonie, skoro bylo za darmo w komplecie? chyba ze kupiles za granica.

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2003, 13:28:12 »
astved:: żonie kupiłem w lutym tego roku model h1910 przywieziony ze Stanów, a do niego nie było w komplecie żadnej lokalizacji.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2003, 18:50:22 »
Miałem z MS Readerem też problem (również lokalizacja z 1915) ale starsza wersja MS Reader działa bez problemów. Z najnowszą wersją miałem ten sam problem. W razie czego służę plikiem
Paweł

*

Offline laboss

• **
  • 100
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2003, 09:26:43 »
Literat, jeśli mógłbyś mi podesłać ten pliczek byłbym zobowiązany. Jeszcze nie instalowałem Ms Readera ale mam tą samą konfigurację (Ipaq 1915+Interwrite Pro) więc spodziewam się problemów ;) Z góry wielkie dzięki :) Pozdr

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 11, 2003, 10:13:04 »
Dziękujemy za zwrócenie nam uwagi na ten problem. Już nad tym pracujemy.

Pozdrawiam,
Media Office
Agnieszka Słodownik

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 01, 2003, 17:59:20 »
Czy opisany problem jest już rozwiązany ? - ja również nie mogę uruchomić Readera.

Mam też wielką prośbę do LITERATA - czy mógłbyś podesłać mi starszą wersje MS Readera - lub wskazać miejsce w sieci skąd go mógłbym pobrać
darkph@tlen.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 01, 2003, 22:59:11 »
Próbowałem Ci wysłać Readera ale dostałem zwrotkę, że Twój serwer nie kocha wiadomości ode mnie i plik nie przeszedł. Masz jakiś inny mail ?

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 02, 2003, 00:06:33 »
Założyłem E-dysk:

http://www.edysk.pl/
nick :   darkph
hasło:   darkphpass

Teraz napewno musi sie udac.
Jeszcze raz dziekuje !

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 03, 2003, 17:00:01 »
Poszło na edysk

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 03, 2003, 23:56:03 »
Dzieki !!!!!

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 10, 2003, 21:40:39 »
Straszne dziadostwo z tym interwrite.
Wszystko nie na swoim miejscu, segegowanie folderami to chyba pod zadnym programem nie chodzi, nieszczesny ms reader, okrojony WMP...
W koncowym efekcie zdecydowalem sie, ze bedzie zainstalowany, ale wszystkie funkcje wylaczone, poza polska klawiatura.

A myslalem, ze to profesjonalny soft.

P.S. Ciekawostka: kiedys pisalem do sunysoft w sprawie pakietu PL do jornady 520. Odpisali, ze owszem, mają, ale za ok, 500!!! PLN.
Chyba bym sie zabil, gdybym takie "cos" kupil za taka cene...

Pozdrowienia,
Bartek