The Phone is not ready. Wait 15 seconds and try again

• 3 Odpowiedzi
  • 829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karpiu

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Touch Pro 2
« dnia: Maj 22, 2006, 15:19:51 »
"The Phone is not ready. Wait 15 seconds and try again" czy ktos wie dlaczego to sie pojawia (w najmniej odpowiednich momentach) i jak to naprawić. Oczywiscie skutkuje wylaczenie modulu telefonicznego czasem potrzebny jest soft reset, ale co zrobic zeby tego nie było ??

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2006, 17:58:49 »
u mnie ten napis sie pojawia jak np wylacze gsm i po ponownym wlaczeniu chce np wejsc w ustawienia, zanim sie zaloguje do sieci. jesli tak Ci sie dzieje w czasie pracy to masz problem.. chyba Ci sie modul gsm sam z siebie wylacza..

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2006, 19:16:26 »
Sprawdź w serwisie dzialanie modułu GSM ?
Zobacz również jaki masz rom - czy nie ma updatu do niego.
potrzebna zgoda

*

Offline karpiu

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2006, 23:28:44 »
Własnie updatu romu juz nie ma (mam w tej chwili najwyzsza wersje z dostepnych na hp.pl) a sam modul gsm tez zdaje sie dzialac poprawnie. Moge normalnie dzwonic, wysylac sms. Tylko czasem (ale jak pisalem w najmniej odpowiednim momencie) wyskakuje to cos i czapa (ale dzwonic moge dalej). Soft reset albo czasem jeszcze wylaczenie i wlaczenie moduly gsm skutkuje. W google tez nie wiele znalazlem. Ludzie pisza ze to czasem problem tego ze ktos przywraca wszystko z backup-u. Ale ja ostatnio zrobilem Hard Reset i wgralem wszystko ponownie i dalej to samo. Dodam ze nei zauwazylem zeby cos takiego dzialo sie jak mialem idea-e (dopiero po przejsciu ideii w orange zaczeło sie tak robic). Sproboje napisac do hp moze oni cos mi powiedza.  Brat ma plusa i cos takiego mu sie nie pokazuje.