początki lamy :)

• 9 Odpowiedzi
  • 842 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline blur

• 37
« dnia: Luty 14, 2006, 21:55:22 »
Witam szanownych PDA-maniaków, piszę tu po raz pierwszy, co prawda komputery nie są mi obce ale dzisiaj stałem się posiadaczem takiego oto sprzęta Compaq iPAQ H3630 + plecki od HP PE 2036F (2xPCMCIA+aku) no jako sieciomaniak postanowiłem jak najszybciej podpiąć to cudo do netu, niestety mam tylko karte DWL-650 i wyczytałem na stronie dlink-a że nie ma driverów pod CE :( jednak wyczytałem w archiwum że ktoś już używał tej karty pod tym systemem więc jak to jest ? ma ktoś linka z kąd zassać ? i jak sie instaluje stery i programy na tym cudzie ?  z góry dzięki za pomoc lamie :)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2006, 22:07:34 »
wszystko o instalacji znajdzieswz na glownej stronie w dziale dla poczatkujacych polecam lekture

*

Offline blur

• 37
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2006, 22:53:01 »
jakoś o DWL-650 nic tam nie znalazłem o instalacji sterowników też, nic tam nie ma więcej jak w helpie PDA

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2006, 23:18:31 »
sorry ale mialem na mysli instalacje progsow, do netu mozesz zawsze podpiac pda instalujac na pc activsync'a i podlaczajac pda do kolyski, net bedziesz mial automatycznie bez uzywania karty

*

Offline blur

• 37
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2006, 23:32:32 »
niestety nie mam kabelka do PC a po to jest PDA żeby z nim łazić a nie na kablu wisiał, może sie myle ?

*

Offline blur

• 37
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2006, 11:28:41 »
no i kurde jak nie urok to sr....a, zainstlowałem Activesync pda ładnie sie zsynchronizował po IR z kompem po czym się rozłączył na ekranie pda wyskoczyło że mam go skonfigurować, ale bez sensu tam musze podawać numery telefonu i inne bzdety a ja chce tylko wymieniać pliki z kompem i instalować soft a nie łączyć sie z kompem, jeszcze jedno jak w tym sprzęcie robi sie "twardy reset" żadnego przycisku reset nie widze :(

*

Offline blur

• 37
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2006, 12:33:43 »
no dałem sobie rade, znalazłem jakąś malutką zaślepke i dedukcją doszedłem że to pewno reset i faktycznie, po tej operacji sync ruszył
zostało zainstalowanie karty WLAn, mam jakies pliki ale nie wiem jak ich użyć , narazie przekopiowałem je do PDA

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2006, 13:51:14 »
widze że sam piszesz i sam odpoweidasz ... a raczej dopowiadasz ...
może jakiś miniserial się tu utworzy ... czekam z n iecierpliwością na dalse odkrycia ... mrożące krew w ....

*

Offline blur

• 37
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2006, 12:40:07 »
a żebyś wiedział :) znalazłem stery do DWL-650 i działają wbrew opini co niektórych, wszystko ładnie śmiga nawet mini stumbler, tylko nie umiem skonfigurować połączenia internetowego, w zakładce conections jest tylko modem i IR a karty WiFi nie ma, oczywiście menagera sieci do karty skonfigurowałem poprawnie ale internet explorer dalej odsyła mnie do setings połączeń :(

*

Offline blur

• 37
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 22, 2006, 12:39:28 »
kończymy temat, tak więc sam sobie poradziłem z wszystkomi problemami :) fajne forum narka :)