Synchronizacja iPaq 5550 z komputerem - utrata komunikacji!

• 5 Odpowiedzi
  • 562 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

Rozpoczynam ten watek (byc moze nie jako pierwszy) poniewaz natrafilem na problem ktory niestety mnie przerosl.

Posiadam HP iPaq 5550.
Jakis czas temu moj palm utracil zupelnie komunikacje z laptopem via Activesync (ver 3.7). Sam komputer wykrywa urzadzenie HP podlaczone pod USB, ale komunikacji nie ma. Activesync milczy.
Dlugo zastanawialem sie co moglo sie stac.

Zrobilem w koncu back-up calosci i, metoda prob i bledow na nowym systemie, okazalo sie ze przyczyna jest programik do naprawiania bledow w rejestrze palma tj. Pocket Mechanik. Po recznym usunieciu bledow w rejestrze i tzw. notifications komunikacja via Activesync po prostu umiera. Domyslam sie ze kasujac jakis "notification" samemu sobie zgotowalem ten los..

Mam do Was wielka prosbe o pomoc.
Czy jest szansa odzyskac mozliwosc synchronizacji? Jesli tak to jak to zrobic?

Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam,
Piotr

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2006, 00:00:11 »
najprosciej zrobic hard reset - wtedy bedziesz mial system jak nowy (odpowiednik przeinstalowania systemu w PC) - pamietaj tylko, ze stracisz dane i programy - bedziesz musial je jeszcze raz instalowac (ewentualnie zrob backup tylko danych)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2006, 09:36:29 »
Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Zrobilem hard reset (system od 0), sprawdzajac co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy. Wgrywalem wtedy programy po kolei i powoli "dochodzilem prawdy".

Czy dobrze rozumiem, ze w moim przypadku, przywrocenie synchronizacji na starej konfiguracji systemu nie bedzie mozliwe?
Myslalem ze sa jakies programy do jej odzyskania albo moze istnieje jakas alternatywa Activesync's?

I dlaczego kasowanie tzw. "notifications" moglo byc przyczyna?

pozdrawiam,
Piotr

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2006, 09:57:21 »
jesli przywrocisz konfiguracje to przywrocisz rowniesz stare, bledne wpisy rejestru wiec logicznym jest, ze znowu bedzie zle

kasowanie roznych rzeczy moglo byc powodem poniewaz programy takie czasami porafia wyciac o wiele wiecej niz potrzeba

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2006, 19:16:15 »
Wielkie dzieki za wszystkie rady.

Tak czulem ze niestety bede musial wszystko "stawiac" od nowa.
Najbardziej zaluje wpisow do kalendarza..

Mam jeszcze prosbe..
Czy moglbym poprosic o adres email do Pana?
Moze moglby mi Pan pomoc w instalacji i ustawieniu mapy Tomtom 5?
Program nie odnajduje mi GPS.
Moj adres to pkaba@op.pl

Bardzo dziekuje i pozdrawiam,
Piotr

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2006, 21:07:54 »
przykro mi ale nie udzialem porad ani mailowo ani w zaden inny sposob - od takich rzeczy wlasnie jest forum - prosze tu pisac