Synchronizacja - FAIL

• 9 Odpowiedzi
  • 814 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Synchronizacja - FAIL
« dnia: Maj 11, 2004, 23:48:29 »
Kurde ja juz sie poddaje - Pocket mial byc przyjemnoscia a nie ciaglym utrapieniem :), ale do rzeczy.
Przestal mi sie synchronizowac IPAQ - laczy sie (obojetnie jak cradle/BT) robi connect a pozniej wywala ze sorry - triru triru i spadaj na drzewo - komunikat jest dziwny bo mowi ze nie moze ustanowic partnershipa z na moim pockecie i zebym se hard reset zrobil to moze pomoze - fajna mi informacja - pewnie bym tak zrobil gdyby nie to ze boje sie ze po hard resecie bedzie to samo i nic juz wtedy nawet nie zainstaluje (poza tym nie chce mi sie wszystkiego na nowo :) HEEEEELPPPP

aaa no i efekt jest identyczny na 2 kompach - bo i w domu i w pracy mam podobny objaw ale komunikaty sa rozne - sens podobny

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2004, 23:59:23 »
Co to za PDA?
Byc moze ulego uszkodzeniu zlacze synchronizacyjne na spodzie PDA. Sam tak mialem po prawie roku uzytkowania iPAQ 5450. Podobno jest to czesty problem niektorych serii iPAQow.

Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2004, 00:15:11 »
Ja uzywam IPAQ 3970 - do tej pory nie mialem z nim problemow ... ale jak pisalem wczesniej - boje sie go hard resetnac bo pozniej moge juz nic nie zainstalowac.
hm..  poza tym bylo by kiepsoko jak by padlo zlacze - mam niby gwarancje na niego jeszcze - 10 m-cy :) ale szkoda by mi sie bylo z nim rozstawac :)

Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2004, 16:10:01 »
jak masz zwalone wejście od spodu to i tak zawsze zostaje backup do FileSotra lyb na kartę pamięci
hard reset jest dobry na wszystko! ;)
przedtem możesz spóbowac pousuwać wszystkie "partnershipy" z ActiveSynca i zobaczyć co się będzie działo przy próbie połączenia,
może to pomoże

Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2004, 22:18:49 »
Partnership'y juz usuwalem wczesniej i nie pomogolo - no coz - pozostaje hard reset bo co innego :( - (mam nadzieje ze jednak port jest ok)

Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2004, 00:30:16 »
No to po hard resecie :) ... port jest ok (zapomnialem ze port to sie zjarac nie mogl bo przez BT mialem to samo) - tak wiec jak komus wywali ze nie moze sie synchronizowac z activesync'iem to rada jest jedna - hard reset i resotre (lub jak ktos nie ma backupu to install again :)

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 15, 2004, 00:45:29 »
Cytat: gryzoon
- tak wiec jak komus wywali ze nie moze sie synchronizowac z activesync'iem to rada jest jedna - hard reset i resotre (lub jak ktos nie ma backupu to install again :)

Nie tak, nie tak - ja miałem kiedyś problemy z synchronizacją polegające na nierozpoznawaniu mojego LOOX-a przez ActiveSync. Raz go widział jako Partnership, a raz jako Guest - w archiwach forum są moje posty na ten temat. W końcu okazało się, że jakaś nieudana wersja polskiej nakładki na system powodowała te problemy. Jak ją wywaliłem, to nagle wszystko wróciło do normy. Myślę, że przede wszystkim należy rozsądnie i rozważnie instalować różne aplikacje i często robić Backup, aby w przypadku natrafienia na jakieś problemy móc wrócić do ostatniej dobrej konfiguracji. Mój palmtop, którego mam od sierpnia 2002 przeżył może 4 hard resety, z czego jeden wynikał z apgrejdu firmware, a pozostałe z rozładowania baterii. Ani razu nie musiałem się "ratować" i robić twardego resetu w celu "naprawienia" PDA.

Wiem, że są też szkoły mówiące, że tydzień bez reinstalacji windowsów w blaszaku lub hard resetu palmtopa to tydzień stracony... ;)
Pozdrawiam,
biblo

Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 15, 2004, 01:33:01 »
ja mialem jaja jak zainstalowalem Resco keyboard demo - wyexpirowal mi po kilku dniach i wywalim mi pocketa - hard reset i restor pomoglo.

A mam jeszcze jedno pytanko moze ktos sie juz z czyms takim spotkal. Chodzi o BT - rzadko resetuje pocketa ale bywa (dosc czesto) ze jak wlacze BT potem wylacze - wlacze to za 3-4 razem juz go nie odpala - pisze ze malo pamieci (mimo ze ma wolnej ok 20mb) - i objaq NR2 to jak odpalam simplesmsa i sie polaczy raz z gsmem to pozniej tez BT przestaje dzialac [????]

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 15, 2004, 01:44:00 »
Nowy ROM wgrales?

Synchronizacja - FAIL
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 16, 2004, 00:39:19 »
tzn ROM mam w wersji 2.00 - robilem tylko updaty dwa ze strony HP - jakis ServicePack i nowy driver do SD - ale pozniej robilem Hard Reset - nie wiem czy to sie sflashowalo na stale czy musze to robic znowu.