Różnica między mmc a sd

• 7 Odpowiedzi
  • 909 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zorg

• **
  • 209
Różnica między mmc a sd
« dnia: Czerwiec 11, 2006, 11:39:43 »
Witam was. Możecie mi poweidzieć jaka jest różnica między kartą mmc a sd chodzi mi o 512 mb wiem że różnią się ceną i że sd może mieć wieksze pojemności i że ma własny procesorek lub cos tego typu ale chodzi mi głwnie o to czy szybkosc działania jest odczuwalna na palmach ze np mmc jest wolniejsze.
Aha i prosiłbym również aby ktoś podał mi wtyczkę abym mogł mieć programy zwinięte w pasku zadań jak to jest w windowsie na kompie o ile ktoś ma lub zna coś takiego bo nie mogłem znaleźc nigdzie :)

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2006, 14:33:02 »
1. Różnica między mmc i sd jest opisana w dziale FAQ, dokładnie TUTAJ, jednak co do pojemności to opis nie jest wiarygodny :wink:

2. Jeśli chodzi Ci o to, aby wygląd ekranu Twojego pocketa był prawie identyczny jak w Windowsie to możesz zainstalować takie programy jak np. PocketWin (poszukaj na forum :wink: ), a jeśli tylko o to, aby na pasku wyświetlały się ikonki włączonych programów + upiększenie ekranu Today to polecam WisBar Advance :wink:

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline zorg

• **
  • 209
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2006, 15:18:45 »
dzieki ale chodziło mi bardziej czy rożnica szybkości jest odczuwalna :P bo nie iwem cyz kupic karte mmc za 60 pln lub taniej bo przyda mi się 512 a tak mam 2 karty sd 128 i 64 a chciałbym miec jedną większą i czy musi to być sd i czy prędkość jest odczuwalna ze np filmy sie zacinaja na mmc wolniej cos chodzi itp itd :)

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2006, 15:55:08 »
Nie odczujesz różnicy zadnej w pockecie. Róznica bedzie dopiero miedzy odczytem w pockecie sd/mmc a w czytniku kart na pc... w czytniku oczywiscie szybciej;) -wielokrotnie opisywane;)

*

Offline zorg

• **
  • 209
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2006, 17:41:38 »
dzieki wam to kupuje sobie mmc 512 :P pozdro :D

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2006, 18:22:35 »
Ja nie mam przekonania.
AutoMapa na karcie 1GB MMC i 512MB/1GB SD jest u mnie (HP hx4700 PPC 2003 SE - nie najgorszy sprzęt) dramatycznie wolniejsza.

*

Offline obik

• 46
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 11, 2006, 19:02:41 »
Ja benchmarkowalem w TCPMP i na MMC wyszly gorsze wyniki od karty SD. Wiec jakies tam znaczenie karta ma

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
Różnica między mmc a sd
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 11, 2006, 19:08:08 »
zorg
Wiec sugeruj sie chlopakami bys potem nie załował;) Ja nie testowałem...

jak AM wolno działa to duzo sie "po francusku" mówi z nerwów hehehe;)