Prośba o pomoc

• 10 Odpowiedzi
  • 904 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prośba o pomoc
« dnia: Sierpień 25, 2004, 15:15:54 »
Czy możecie pomóc laikonikowi....
Czy warto zakupić hp 5550?
Czym się kierować szukając takiego sprzętu?
Jak sprawdzić na szybo prawidłowe działanie?
Jak sprawdzić legalność pochodzenia?
Pozdro,
Kosiarz

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Prośba o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2004, 16:42:58 »
Trudno odpowiedziec na te pytania, bo nie napisales po co ci PDA... skad mamy wiedziec czy akurat ten model warto kupic?

Czym sie kierowac? Potrzebami :)

Wlacz i zobacz czy dziala, czy nie jest porysowany itd. Jak cos bedzie nie tak z systemem, ale bedzie to dobrze ukryte to i tak nie znajdziesz. Sprawdz np. czy wlacza sie WLAN i bluetooth (czy diody sie zapalaja), czy nie ma martwych piskeli na ekranie... itd.

Legalnosc? Nie ma jak...

Prośba o pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2004, 17:01:22 »
Dzięki,
Generalnie palm ma być używany jako notatnik, organizer, dyktafon, odtwarzacz, przeglądarka, służyć do nawigowania i do rozrywki, generalnie jeszcze do wielu innych rzeczy.
Jak już napisałem jestem absolutnym laikonikiem, dlatego nie chciałbym aby ktoś nabił mnie w butelkę.
Ponieważ dopiero niedawno odkryłem tą stronę to jeszcze nie zdążyłem przeczytać nawet 10% info, a jest co czytać:))
Kolejna sprawa to trochę mało info na temat h5550, czy to coś jest warte, czy ma jakieś wady, dlaczego tak szybko zakończono produkcję, czy są kłopoty z skanerem biometrycznym, właściwie to interesuje mnie wszystko:))
Aha, czy 1700 to dużo za teoretycznie legalny sprzęt, z gwarancją, polska lokalizacją i pełną dokumentacją?
Pozdrawiam,
Kosiarz

*

Offline kanczug

• 19211
Prośba o pomoc
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2004, 18:28:23 »
Co do ceny to ostatnio nie jestem w temacie uzywanego sprzetu - wejdz sobie na Allegro i popatrz jakie sa ceny. Bedziesz wiedzial czy sie oplaca.

Skaner biometryczny dziala raczej OK - trzeba sie nauczyc jak dobrze z niego korzystac, ale nie jest to trudne.

Zakonczono produkcje bo HP postanowilo porzucic wszystko co ma cos wspolnego z pleckami no i nie chcieli udostepniac upgrade'u do nowych okienek dla starych PDA. Wcale nie bylo to tak szybko - palmtop ten byl spory czas na rynku. Promuja teraz nowe palmtopy, posiadajace nowy system.

Jak nie przeszkadza ci to ze ten palmtop jest troche duzy i ciezki to nie powinienes miec z nim zbyt duzo problemow. Tyle ze ma kiepski uklad graficzny i nie nadaje sie np. do zabawy z bardziej zaawansowanymi emulatorami, np. PSXa, albo GameBoy Advance.

Prośba o pomoc
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2004, 09:41:55 »
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie czy znając moje potrzeby doradziłbyś inny model HP?

*

Offline kanczug

• 19211
Prośba o pomoc
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2004, 11:44:05 »
Polecilbym LOOXa 420. Ale trudno cos Ci doradzic bo Twoje potrzeby sa zbyt ogolne... chcesz po prostu robic na nim wszystko.

*

Offline sesser

• *
  • 63
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-I8000 + hx4705
Prośba o pomoc
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2004, 12:20:36 »
A ja powiem tak...spadły ceny iPaqa 4150 i to naprawde sporo, dobra alternatywa jest tutaj Loox 420, tez patrząc na jego cene jako nówki, róznica jest spora - bo kilkaset słotych w porównaniu do 4150...ale używanego ipaqa kupisz za naprawde nie duże pieniądze..np. na allegro..
i8000 @ KSTAN WM6.5.5 Lite + SPB Mobile Shell + MobileSense Espresso

Prośba o pomoc
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2004, 13:00:50 »
Dzięki za wszelkie info. Dzieki Wam rozważam trzy typy:
5550
4150
2210
Proszę o poradę, który z nich jest najlepszy do moich zastosowań, który umożliwi bezproblemowe używanie przez najbliższe 3 lata, który ma największe możliwości rozbudowy itp...
Jestem trochę namolny, ale nie chcę walnąć jakiegoś babola.
Z góry dzięki.
Kosiarz

*

Offline kanczug

• 19211
Prośba o pomoc
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2004, 13:57:48 »
Ty sie uparles na te Twoje potrzeby... Tak jak napisalem kazdy palmtop bedzie dla Ciebie dobry... przynajmniej mniej wiecej tak wynika z opisu Twoich potrzeb.

Najwieksze mozliwosci rozbudowy ma na pewno iPAQ 2210... powinienem napisac ze iPAQ 5550 bo on ma przeciez mozliwosc wspolracy z wszelkiego rodzaju pleckami, ale on ma (niestety?) system WM 2003, a wiekszosc ze starszych rozwiazan typu expansion pack nie dziala z nowymi okienkami. Dlatego tez wydaje sie ze 2210 jest w tym momencie porownywalny jesli chodzi o mozliwosci rozbudowy do serii starszych - tak zwanych pleckowych. Dlaczego? Bo ma slot CF i SD.

Czytales Dzial dla Poczaktujacych? Rozdzial zakupy? Jesli nie to BEDE BARDZO ZLY! Siedzialem nad tym dlugo by opracowac poradnik ktory pomoze wybrac odpowiedniego dla siebie palmtopa, mam nadzieje ze moja praca nie poszla na marne.

Choc sadzac po liczbie odwiedzin tego dzialu to chyba jednak poszla... nikt nie raczy przeczytac kilku artykulow... :(

Prośba o pomoc
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2004, 14:04:27 »
Cytat: jakub kańczugowski
...Czytales Dzial dla Poczaktujacych? Rozdzial zakupy? Jesli nie to BEDE BARDZO ZLY! Siedzialem nad tym dlugo by opracowac poradnik ktory pomoze wybrac odpowiedniego dla siebie palmtopa, mam nadzieje ze moja praca nie poszla na marne.

Choć sadzac po liczbie odwiedzin tego dzialu to chyba jednak poszla... nikt nie raczy przeczytac kilku artykulow... :(
Czytałem, a właściwie czytam, nawet zrobiłem sobie z tego pewien rodzaj podręcznika :)
A męcze Was dlatego, że musze podjąć decyzję do końca tego tygodnia....
Dzięki,
Kosiarz

*

Offline Cley

• **
  • 101
  • Sprzęt: HP iPAQ 5550; HTC Touch HD, Navroad
Prośba o pomoc
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 26, 2004, 14:05:37 »
ADMINIE zapewniam Cię że są tacy co czytają to co napisałeś ;)