Przepustowość Bluetooth

• 5 Odpowiedzi
  • 1344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Stef

• *
  • 55
Przepustowość Bluetooth
« dnia: Styczeń 12, 2004, 09:12:53 »
Witam. Kupilem ostatnio BT USB Dongle firmy Bluetake (model 007) z mysla o odgrywaniu mp3 poprzez siec. Z informacji o produkcie wynika, ze ma przepustowosc 1Mbps (megabit). Stosujac uproszczenia moznaby przypuszczac przepustowosci rzedu 128kB/s (kilobajtów). Nawet najwieksza mp3 320kbps ciagnie srednio

Przepustowość Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2004, 10:11:19 »
PRODUCENT NAPISAŁ W INFORMACJI SPECYFIKACJE BT (IDEAŁ), ALE POWINIEN DODAĆ IŻ TO NOMINALANA WARTOŚĆ I ZALEŻY OD PRODUKTU I OTOCZENIA.
TROCHE PRAKTYKI.
MIESZKANE W BLOKU - Z ODDALNEGO NA MAKSYMALNIE POKOJU TO JEST OKOŁO 5 M W LINI, 2 ŚCIANY BT JUŻ NIE DZIAŁA.
WSZYSTKO JAK WSPOMNIAŁEM ZALEŻY OD ZAPOTRZEBOWANIA :)

*

Offline Stef

• *
  • 55
Przepustowość Bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2004, 10:15:29 »
nie moglem dokoczyc posta, nie jest kompletny, moze admin cos poradzi na to, ze ucina posty; BTW: siedzialem 0.5m od PC

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
Przepustowość Bluetooth
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2004, 13:57:35 »
Mam doswiadczenia jak narazie z dwoma adapterami BT. Kazystajac ze specyfikacji BT zainstalowanego w iPAQ, sugerowalem sie ze jesli kupie tanszy adapter o zasiegu 10m to wystarczy bo i tak zasieg BT w palmie i tak wynosi max 10m. Wiec kupilem adapter Bellinka 2 klasy. Efektem tego bylo iz juz w odleglosci 5 m w lini prostej sygnal zaczynal slabnac. O przejsciu do kuchni albo gdzies indziej mozna byloa zapomniec raz tylko zlapalem na chwile sygnal w lazience. Pozniej bylem zmuszony kupic inny adapter bo ten Bellinka zaczol szfankowac i wtedy znalazlem adapter Linksysya, odziwo w podobnej cenie tylko ze 1 klasy. Mimo iz w iPAQ-u zasieg jest tylko 10m to adapter w kompie na tyle wzmacnia sygnal ze moge kozystac z niego praktycznie na terenie calego domu kilka scianek dzialowych (plyty gipsowe).

Przepustowość Bluetooth
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 12, 2004, 15:25:03 »
JA MAM iTEC. AJE JEŚLI BIEGA O ŁĄCZE iPAQ NOTEBOOK TO JEST, ALE OKIENKO NA ŚWIAT NOKIA 6310i ZABAWKA.

*

Offline Stef

• *
  • 55
Przepustowość Bluetooth
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2004, 15:28:56 »
lachutm: ten bluetake tez jest dobry, moge chodzic po calym domu a kreska poziomu ani drgnie. problem lezy w przepustowosci

[Dodano: 2004-01-12 15:58:44]
Wlasnie sprawdzilem w pracy przeszedlem przez kilka pokoi, 6 drzwi, 4 sciany w starym budownictwie i.... nawet nie drgnie i smiga. czad