Programowanie

• 10 Odpowiedzi
  • 1031 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Programowanie
« dnia: Grudzień 10, 2005, 14:14:00 »
Czy istnieje kompilator C++ pod pocket pc 2002? Ewentualnie moze byc dosowy powinien w tedy isc pod pocket dosem. Najlepiej Freeware

*

Offline kleczu

• 384
Programowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2005, 14:50:16 »
Owszem istnieje, nie mniej pisanie kodu w takiej małej rozdzielczości i warunkach do przyjemnych nie należy :)
Pocket GCC
http://sourceforge.net/projects/pocketgcc/

Programowanie
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2005, 15:29:32 »
A czy jest cos takiego samego do Turbo lub free Pascala??

*

Offline klechu

• 813
Programowanie
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2005, 17:22:13 »
Nie wiem czy jest do paszczaka ale moja rada jest taka - przesiadz sie na c/c++
nawet jest gdzies w sieci biblioteka taka ze piszesz program w paszczaku tylko doklejasz ja na poczatek i on sie kompiluje pod c/c++ wiec na poczatek bomba. Na prawde c daje programiscie o wiele wieksze mozliwosci i zrywa z "zamordyzmem" jaki wymuszal pascal - jezyk ten jest poza tym przestarzaly i niewydajny (no dobra istnieja jeszcze mniej wydajne :> ).
Jezeli natomiast uczysz sie dopiero programowac to wierz mi - tak samo szybko zlapiesz podstawy c/c++, a potem jezyk ten da ci o wiele wieksze mozliwosci

Pozdrawiam,
Klechu

Programowanie
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2005, 00:14:34 »
Możesz mi dokładnie podać jak ściągnać tego pocketGCC i jak go uruchomić bo nie moge się w tym wszystki połapac ściągnołem plik zawierający ponad 30 mega i nie wiem co dalej z tym zrobić możesz napisac mi jakąś instrukcje??

[Dodano: 2005-12-11 00:17:39]
Co zrobić aby ten kompilator zaczął działać ?? na palmie :(

Programowanie
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 14, 2005, 21:04:37 »
Cytat: klechu
Na prawde c daje programiscie o wiele wieksze mozliwosci [ciach]
c/c++, a potem jezyk ten da ci o wiele wieksze mozliwosci

A czy kolega moze powiedziec publicznie jakie to wieksze mozliwosci daje c? Najlepiej jakis konkretny przyklad co mozna w c a czego sie w pascalu nie da zrobic. Bede niezmiernie wdzieczny

Pozdr

Programowanie
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 14, 2005, 21:22:04 »
Prosilbym o pomoc w instalacji tego kompilatora bo nie moge dac sobie rady :(

*

Offline kleczu

• 384
Programowanie
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2005, 20:43:07 »
Cytat: "Zycran"
A czy kolega moze powiedziec publicznie jakie to wieksze mozliwosci daje c? Najlepiej jakis konkretny przyklad co mozna w c a czego sie w pascalu nie da zrobic. Bede niezmiernie wdzieczny

Pozdr

Google -> STL, Boost, to wystarczy na początek :D

Programowanie
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 29, 2005, 16:02:59 »
Cytat: "kleczu"

Nie nie wystarczy... odnies sie do tego co napisalem czyli daj jakis konkretny przyklad.

Tez moge ci hasla rzucac... Google -> Object Pascal, Delphi, to tez wystarczy na poczatek.

Programowanie
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 15, 2006, 11:10:42 »
Cytat: "Zycran"
Cytat: "kleczu"

Nie nie wystarczy... odnies sie do tego co napisalem czyli daj jakis konkretny przyklad.

Tez moge ci hasla rzucac... Google -> Object Pascal, Delphi, to tez wystarczy na poczatek.

Chcesz sie naprawde dowiedziec, czy poprostu dokopac kleczu???

Prwda jest taka, ze jesli kolo nigdy nie programowal to polecam mu pascala, to sie nauczy pewnych zasad. W c++ wolno wszystko, a czasami za duzo i to moze prowadzic do wyrobienia sobie niezbyt dobrych nawykow (vide deklaracja zmiennych, gdzie popadnie)

pozdrawiam

Domel

Programowanie
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 23, 2006, 20:02:36 »
Czy udało sie Wam posiąść wiedze przynajmniej na pozomie minimalnym jak ten program działa??
chodzi mi o
Pocketgcc
oraz
o
Intel® C++ Compiler for Windows* CE

==================================
*
http://www.intel.com/cd/software/products/asmo-na/eng/compilers/cpb/223529.htm