PROGRAM DO POCZTY

• 12 Odpowiedzi
  • 865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PROGRAM DO POCZTY
« dnia: Styczeń 08, 2005, 09:36:16 »
Witam chciałem się zapytac czy wszystkim wystarcza standardowy outlook z windowsa np. 2003 ?? zna moze ktos darmowe lub nie darmowe programy z full opcja?:D takie jakich warto uzywac, obsluga wielu kont, kasowanie mejli z servera wyswietlanie mejeli jako www i takie tam...? pochwalcie sie :D macie pole do popisu ;) pozdro.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2005, 09:44:23 »
nPopw (freeware) i platny WebIs Mail.

PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2005, 10:17:12 »
ten  npopw jest jakis dziwny po zrobieniu w nim 1 konta nie umiem/ nie wiem jak dodac nastepne oraz nie mam klawiatury do wypelniania np. hasla przy sprawdzaniu poczty... gdzie tam sie go wogloe konfiguruje? i dodaje nowe konta?

*

Offline kuba1961

• 681
PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 10, 2005, 11:30:55 »
 WebIs Mail byl 2 tygodnie temu przez tydzien, byl za freee do zciagniecia. Pacanka sprzedawal nakladki PL na starsze wersje.

PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2005, 19:55:57 »
Cytat: jakkto
ten  npopw jest jakis dziwny po zrobieniu w nim 1 konta nie umiem/ nie wiem jak dodac nastepne oraz nie mam klawiatury do wypelniania np. hasla przy sprawdzaniu poczty... gdzie tam sie go wogloe konfiguruje? i dodaje nowe konta?

Hasło można przecież wpisać jednokrotnie przy konfigurowaniu konta i dać aby je przechowywał (chyba z jednego palmtopa nie korzysta kilka osób), a dodawanie nowego konta to File-Account-Add

PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2005, 08:01:35 »
Podłączę się jeszcze i zapytam (może jakaś dobra dusza odpowie) jaki program pocztowy w pełni obsługuje html-a Tzn. jeżeli dostanę w poczcie link to żebym mógł go później otworzyć w przeglądarce jednym tapnięciem, a nie kopiować i wklejać. Te programy które znam nie obsługują tego.

*

Offline kanczug

• 19211
PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2005, 09:11:48 »
A jakie programy znasz?

PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 12, 2005, 22:56:50 »
Jakub:
miałem zainstalowanego WebIs Mail, nPop (którego używam) oraz Outlook wbudowany w system. Żaden nie obsługuje html-a

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 12, 2005, 23:15:35 »
To dziwne, bo WebIS Mail to zdaje się jedyny klient poczty na PPC, który radzi sobie z mailami w html-u....
Pozdrawiam,
biblo

PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 12, 2005, 23:33:35 »
Dostaje powiadomienia z Allegro gdzie cały mail to tylko jedno wielkie linkowisko. Maile są w html-u ale nie takim który można użyć. W mailu jest po prostu cały kod strony a nie linki.

*

Offline kanczug

• 19211
PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 13, 2005, 00:22:28 »
Zarowno nPopw jak i WebIS Mail obsluguje poczte w HTMLu. Tyle ze ten pierwszy by odczytac taki mail korzysta z Pocket Internet Explorera - po prostu otwiera sie tam okienko z zawartoscia wiadomosci.

Natomiast WebIS Mail dziala z poczta HTML bez problemu. Ale chyba wiem dlaczego u Ciebie jest inaczej. Odbierasz poczte bezposrednio z PDA czy synchronizujesz ja z pecetowego Outlooka? Proces synchronizacji obcina wszelkie tagi HTML przerabiajac poczte na zwykly TXT. Dlatego nawet WebIS Mail nie obsluguje wtedy HTMLa. Czy o to chodzi?

PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 13, 2005, 08:18:22 »
Dziwne, odbieram pocztę bezpośrednio na PDA i mam to właśnie co opisałeś. Wygląda to jak html tylko w formie txt. Może trzeba zaznaczyć jakąś opcję (szczególnie interesuje mnie nPopw) ?

Wydaje mi się, że wszystko sprawdziłem :(

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
PROGRAM DO POCZTY
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 09, 2005, 15:17:18 »
a czy moglby mi ktos podeslac nPOPw jak ma ?? albo dac linka tutaj.  to darmowe ponoc a nie idzie tego sciagnac ze strony producenta bo nie ma tej strony.