Problemy z wyborem:(((

• 6 Odpowiedzi
  • 850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 28, 2006, 12:15:01 »
uff.. no to nie wiem już co wybrać. Od ponad tygodnia czytam i wgłębiam się w te urządzonka, i wciągnęło mnie to tak bardzo, że gdzieś tam za sobą zostawiłem prawdziwy cel chęci zakupu takowego. NA początku chciałem palma do czytania ebooków. Potem wyczytałem o PDA i multiwątkowości. Potem już chciałem też posłuchać muzyki i obejrzeć jakiś film (IPAQ), pograć w jakie starocie (1940),ale przydałby się z bluetoothem lub wifi, no ale gsm też by fajnie było mieć (MDA). I koniec końców na tym stanąłem. Początkowa chęć kupna palma za 200PLN do czytania kończy się na chęci kupna MDA II za ponad 1000PLN.
Ostatnia propozycja wydaje się bardzo kusząca (z mojej perspektywy). Jednak nie wiem, czy taka opcja nie nastręczy trudności w użytkowaniu. Niby co jest do wszystkiego to jest do niczego. O ile przy wyborze IPAQ1940 martwiłbym się jedynie o wolną pamięć, o tyle w przypadku MDA liczyłbym już nie pamięć ale pobór mocy. Bo co za pożytek z telefonu, który mi się rozładuje. W temat PDA można się wciągnąć:] i to baaardzo.

teraz po co piszę ten wątek? A po to aby ewentualni użytkownicy ulai trochę goryczy i napisali co ich boli w ich PDA, jak równiez w tych które ja wymieniłem (1940, MDAI, MDAII).

Pozdrawiam:)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2006, 12:32:22 »
a czemu w 1940 martwilbys sie o pamiec? mozna wlozyc karte SD - ja bym sie martwil brakiem WiFi i dlatego wybralem 4150

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2006, 13:00:26 »
no tak, ale 4150 kosztuje 2x tyle co 1940. Za to mam telefon z gprs i BT + IPAQ. Poza tym nie jestem pewien, ale da się udostępnić łącze w stacjonarnym, poprzez dokupienie modułu bluetooth i połączenie się ipaqiem?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2006, 21:33:50 »
Cytat: "Tfujlesiu"
no tak, ale 4150 kosztuje 2x tyle co 1940.

chyba zartujesz... ja swojego 4150 kupilem za 600 zl a cena ok 800 zl to cena normalna juz (1940 kosztuje 600 zl)

Cytat: "Tfujlesiu"
Poza tym nie jestem pewien, ale da się udostępnić łącze w stacjonarnym, poprzez dokupienie modułu bluetooth i połączenie się ipaqiem?

da sie

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2006, 12:14:48 »
śledzę różne aukcje od około tygodnia, i szczerze nie widziałem 4150 w tej cenie. Z drugiej strony, jak się gdzies pojawi to od razu w komplecie z gps itp, co oczywiście podnosi cenę. A skoro juz o nim mowa, to jak ci się z nim pracuje? Radzi sobie z odtwarzaniem filmów, emulacjami gier? I jeszcze jedno, jak długo można pracować na nim poprzez wifi? Do 1940 znalazłem moduł SD Wifi + 256MB pamięci. Ale słyszałem, że praca z modułami znacząco skraca czas pracy.
Dzięki za pomoc:)

PS. Wogóle to widzę, że na większość pytań odpowiadasz ty:)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2006, 23:25:02 »
a czy ja mowilem, ze swoj kupilem na Allegro? kupilem okazyjnie...

na WiFi dziala mi ok 3 godzin - w kazdej chwili mozesz wylaczyc WiFi
a co do dzialania to dla mnie jest ok - poczytaj sobie testy tego modelu (7 do wyboru)
http://www.pdareviewspot.com/search_results.aspx?manufacturerID=13&manufacturerName=HP&productID=1051&productName=iPAQ+h4150+h4155

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2006, 11:18:54 »
:) nie mówiłeś:P

THNX za linki i pomoc:D