Problem z wyświetlaczem w H3870

• 2 Odpowiedzi
  • 534 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« dnia: Luty 08, 2006, 18:39:20 »
Mam problem! Ponieważ co jak włącze palma to świetlówka nie działa!
Najpierw myślałem że się coś spaliło, potarłem bo mogło być że poprostu potrzebuje większą tepmeraturę. Włączam działa.
Ale coś jest nie tak!
Któregoś dnie wyłączyłem wszystkie opcje Brightness, po paru godzinach włączam, a tu się świeci! Natomiast jak włącze że po 30sekundach ma zgaść to przy nastyępnym włączeniu (po paru godzinach) świetlówka nie świeci i musze, zjechac z suwakiem Brightness na dół a potem dać Automatic. i się włącza!

Mam jeszcze drugi problem ponieważ bardzo często gdy naraz słucham radia internetowego, bluetoothwłączony (internet z komp.), to przy większych programach się wiesza ekran dotykowy (przy pisaniu np. na Klawiaturce), noo i muszę zrobić miękki reset!

Jesz jeszcze jedna przyczyna tego że się wiesza, ponieważ mam tylko ok. 25MB pamięci po resecie i 10-15MB po np. wyłączeniu mapy nieba! mam także kartę pamięci 64MB którą zamierzam na ferie (w Małopolsce) wymienić na 256MB

Czy to może być przez małą ilość pamięci??

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2006, 07:42:22 »
ŚWIETLÓWKA
Jest to lampa elektryczna mająca najczęściej kształt rury, pokrytej od wewnątrz luminoforem wypełniona parami rtęci i argonu, w której źródłem świecenia jest promieniowanie widzialne emitowane przez warstwę luminoforu pokrywającego wewnętrzną powierzchnię rury. Wyładowania zachodzące pomiędzy elektrodami wolframowymi zabudowanymi na końcach rury wytwarzają promieniowanie w zakresie widma niewidzialnego (promieniowanie ultrafioletowe) 254nm. Odpowiednio dobrane luminofory przetwarzają to promieniowanie na promieniowanie widzialne o pożądanej barwie światła (dzienne, chłodnobiałe, białe lub ciepłobiałe).

Kompaktowa lampa fluorescencyjna zwana potocznie żarówką energooszczędną lub świetlówką energooszczędnąPoza świetlówkami prostymi (liniowymi) istnieją jeszcze świetlówki kołowe, U-kształtne oraz świetlówki kompaktowe (tzw. żarówki energooszczędne) zintegrowane z układem zapłonowym i stabilizujacym. Świetlówki takie mogą być montowane w miejsce tradycyjnych żarówek.

zrob hard reset i wtedy sprawdz ta swoja "swietlowke" - to, ze ci sie ekran zacina moze byc wynikiem zajetego procesora podczas sluchania radia i wlaczonego BT a nie pamieci

watek przenosze do odpowiedniego dzialu

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2006, 18:40:45 »
Już się uporałem z tym.

Wymieniłem kartę pamięci z 64MB na 256MB i wszystko ok. a system działa lepiej.