problem z romami 1930 i 3870

• 1 Odpowiedzi
  • 541 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline solowiow

• 256
« dnia: Maj 07, 2005, 11:53:30 »
Witam zaczne od 1930 chciałem zmienić język z niemieckiego na angielski ale niema oficjalnego i podobnież żadnego romu do niego ghdzieś wyczytałem na zagranicznym forum że wystarczy wyedytować hexem rom z 1940 i będzie działał i tak zrobiłem nawet zaczoł sie wgrywać 1 procent ale stanoł tak na 2 godziny wiedz odłonczyłem go od kabla i teraz tylko pokazyje sie niebieski ekran z 1.00 tylko tyle jak wgrać spowrotem ten sam rom po podłąnczeni do kompa nie widzi go

a teraz 3870 też zmiana jezyka wiedz edit hex gnd na angielski poszło bez problemu rom sie wgrał zmieniłem jezyk ale niemam zainstalowanych żadnych programów typu active syns seting tylko ma normalnie widać menu start i 3 pozycje bt,today,find,help jak próbuje spowrotem wgrać rom to jest napisane że jest problem z komunikają co mam zrobić będe wdzieczny za pomoc .Ps sory za pisownie

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2005, 14:52:18 »
Wgrywanie systemu z innego palmtopa to nie jest najlepszy pomysl, o czym sie juz chyba przekonales. 1930 byc moze da sie jeszcze uratowac, ale tylko wgrywajac ponownie system - najlepiej dla 1930. Skoro twierdzisz ze na stronie HP brak takiego ROMu, to pozostaje chyba tylko proba zrzucenia systemu z innego dzialajacego 1930 i proba jego wrzucenia do Twojego modelu. Nie wiem jednak czy jakos uda Ci sie to zrobic. Wydaje mi sie ze bedzie problem ze znalezieniem aplikacji ktora z poziomu PC pozwoli zrzucic ROM. Poczytaj watki na temat zmiany systemu w iPAQ 4150, tam byl link do strony gdzie dostepny jest program mtty przy pomocy ktorego byc moze uda Ci sie dostac do Twojego PDA.

[Dodano: 2005-05-07 14:52:56]
Natomiast co do 3870 to zrob twardy reset - powinno pojawic sie wiecej pozycji w Menu Start.