problem z połączeniem wifi h6340 (długie)

• 2 Odpowiedzi
  • 558 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« dnia: Listopad 23, 2005, 22:55:02 »
Witam mam problem z podłączeniem się do sieci osiedlowej tz  otrzymałem od admina wszystkie poytrzebne dane czyli IP brame dns i wins + Mac adres mojej karty jest wprowadzony ale nie chce się połączyć. Sygnał też jest ok nawet próbowałem do łączenia użyć hitchhikera. wszystko wprowadzam i nic poprostu się nie łączy czy ktoś ma jakiś pomysł ??

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2005, 06:06:52 »
ale co konkretnie oznacza "nie chce sie polaczyc"?

wyskakuje jakis blad, nic sie nie dzieje, nie dziala tylko PDA? sprawdzales na innym urzadzeniu? np. na komputerze? jestes pewien, ze operator pozwala podlaczyc jednoczesnie kilka urzadzen? czy PDA jest jedyny?

no i w koncu jak chcesz sie laczyc? masz bezprzewodowy dostep do netu udostepniony bezposrednio przez operatora? punkt dostepowy jest u operatora gdzies w bloku czy u ciebie? (pamietaj o zasiegu)

napisz cos wiecej - konkretnie co robisz, gdzie  i jak wpisujesz i co konkretnie sie dzieje

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2005, 10:22:14 »
chodzi o to że chce sie połączyć z punktem dostępowym do internetu w moim przypadku jest to antena obok na bloku. Jest komunikacja między urządzeniami tz moim h6340 a tą anteną,

Skonfigurowałem wszystko IP, MASKE, BRAME, DNS, WINS (WSZYSTKO OTRZYMAŁEM OD ADMINA) podałem mu mac adres karty i udostępnił mi połączenie jest to drugie moje urządzenie w sieci zaznaczam że nie potrzebuje sieć klucza czyli (zaznaczyłem otrzymuje klucz sieciowy automatycznie), i niestety nie działa.
Jako takich komunikatów  nie wypisuje mi poprostu się nie łączy, admin twierdzi że z jego strony jest wszystko ok twierdzi że to wina urządzenie (karta działa na 100% bo łącze się w pracy z siecią ) a powiem szczerze że skończyły mi się pomysły.