Problem z odpalaniem programów z karty SD...

• 9 Odpowiedzi
  • 1411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 13, 2005, 22:55:49 »
Szanowni forumowicze!
Pomimo wielkiej pomocy z jaką spotkałem się na dzisiejszym spocie w Galerii Mokotów, nadal nie mogę uruchomić programów z karty SD.
Sprzęt: 3970, karta SD 1 Gb.
Problem w tym ,że wsadzając kartę do sprzętów ludzi na spotkaniu, można było uruchomić programy z karty a na moim nie. Przy każdej próbie uruchomienia np.  Auto mapy wyskakuje komunikat z białym krzyżem:cannot find,automapaPPC,(or one of its components). Make sure the patch and filename are correct and all the required libraries are available.
Czy czeka mnie wyjęcie baterii na noc? Twardy reset robiłem i nic.Jakubie, pomóż please....wakacje idą a ja mogę zagubić się gdzieś w lasach bez gpsa i będzie o jednego forumoiwcza mniej ;)
Pozatym jestem zielony w materii pocketów jak ten las i dopiero się uczę więc oszczędżcie mnie.....i proszę o wyrozumiałość.

[Dodano: 2005-05-13 23:13:08]
Dodam dla wyjaśnienia, że mój ipaq widzi kartę i programy na niej, problem jest tylko z ich uruchominiem.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2005, 23:26:14 »
Jesli Automapa byla instalowana na innym palmtopie niz ten i przelozyles sobie tylko karte to moze brakowac plikow, ktore Automapa wgrala sobie do innego katalogu w pamieci RAM. Jesli nie to prawdopodobnie cos sypnelo Ci sie w systemie operacyjnym. Moze odinstalowales jakis program ktory usunal wspolne pliki DLL i teraz programy ktore ich wymagaja nie chca sie uruchamiac. Probowales przeinstalowac Automape? A swoja droga to jak probujesz wlaczac ta Automape? Ze skrotu w Menu Start? Moze jest on juz nieaktualny. Wejdz recznie do folderu z Automapa na karcie pamieci i kliknij w plik AutomapaPPC.exe

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2005, 00:39:44 »
czy problem jest tylko z AutoMapa?
nie można uruchomić AM na innym sprzecie niż ten na którym była zainstalowana
w czasie instalacji programów trzeba wskazywać miejsce na instalacje tych programów a nie tylko kopiować pliki na kartę, ale to chyba oczywiste?

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2005, 07:56:10 »
Jak już pisałem problem dotyczy nie tylko Automapy.Dostałem Wormsy i one też nie odapliły. Przy nich także wyświetlał się ten sam komunikat. Za to mp3 wgrane na kartę w innym pockecie chodzą  na moim. Zacząłem też podejrzewać ,że coś się sypnęło w systemie.
Czy czeka mnie update?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2005, 09:50:48 »
Nie odpowiedziales na pytanie - Czy gry / programy instalowales na swoim PDA czy po prostu przegrales je z karty innego uzytkownika? Jesli po prostu je przegrales to nie beda dzialac.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2005, 12:07:12 »
AM była instalowana na moim PDA a co do gier to miałem WORMSY które można było odpalić z karty , z ikony z rozszerzeniem exe. co zresztą udawało się na innych pda.
Ktoś inny znowu odpalił wsadzając swoją kartę do mojego pda, Queka.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 14, 2005, 14:43:56 »
W takim razie mozesz miec uszkodzona karte, czyli np. czesc plikow Automapy. Najlepiej jak masz czytnik kart do PPC to sprobuj przegrac cala jej zawartosc na dysk i sformatowac karte. Potem wgraj wszystko jeszcze raz z tej wczesniejszej kopii. Jesli nie mozesz tego zrobic to pozostaje sformatowac karte z poziomu palmtopa i najlepiej zrobic jeszcze twardy reset w PDA + reinstalacja wszystkich programow.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 14, 2005, 17:16:26 »
Jakub!
Chyba wsiądę w Inter city i pojawię się w Sosnowcu :) przy okazji odwiedzę też znajomych w Dąbrowie Górniczej....
Kartę formatowaliśmy ale w aparacie foto którym były robione zdjęcia na spocie.
Podejrzewazliśmy ,że karta może być uszkodzona ale jest to wykluczone gdyż wsadzaliśmy inne karty do mojego pda i objaw jest  ten sam.
Pozatym jak już wspomniałem moja karta była wsadzana do innych pda i chodziła bez problemu (****** Admin: WIESZ CO TUTAJ WYCIALEM? **** REGULAMIN!). Podejrzewam ,że jedank brak mi czegoś w pda, czegoś co umozliwia odczytywanie plików z rozszerzeniem exe.
Potwierdzeniem tego jest to ,że zarówno AM jak i wgrane na spocie na moją kartę Wormsy mają takie rozszerzenie.
Mogę sobie pozwolić na wszystkie działania z pda jezęli chodzi o przywrócenie pewnych rzeczy np. twardy reset ale czy to coś da skoro nie ma jakiegoś składnika w systemie?
Pozatym chciałbym sformatować kartę ale jak mam to zrobić z poziomu pda? Jak już pisałem, jestem zielony....forumowicze na spocie mówili ,że do formatowania jest potrzebny jakiś program...
Jakub powiedz mi jak Ty dajesz radę? Wejdzie taki zielony człowiek na forum który szpera po nim a mimo to sie cały czas dopytuje o wszystko a widzę ,że jest jednym z wielu...ODWALASZ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY....a ja nie lubię być dłużny....

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 14, 2005, 19:08:48 »
W dziale Download -> Programy -> Narzedzia znajdzies aplikacje do formatowania kart pamieci. Ale polecam zrobienie twardego resetu. Wszystko skasuje sie z PDA - zostanie tylko czysty system operacyjny, ale dzieki temu bedzie 100% pewnosc, ze to nie jest wina jakiegos programu, ktory namieszal w ustawieniach. Zainstaluj wtedy Automape czy jakis inny program i zobaczysz ze wszystko bedzie OK.

Co do "dawania rade" czasem mam dosc takich samych pytan... ale jakos to znosze. Powiedzialem sobie ze do czasu powstania nowego FAQa bede odpowiadal na pytania tyle razy ile bedzie trzeba. Potem mam nadzieje juz tylko grzmiec -> "CZYTAJ FAQ!" :)

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 19, 2006, 13:16:51 »
Witam,

mam identyczny problem - instaluje automape w pamięci palmtopa i jak chce uruchomić to wyskakuje "cannot find 'automapappc' (or one of its components). make sure the path and filename are correct and all the required libraries are availeble" problem dotyczy nie tylko automapy ale innych programów też np. wolfclock , xn view picture
Robiłem juz hard reset i nic to nie dało problem pozostał
Może ktoś juz wie co można na to poradzić bo ja nie wiem już co robić ?
z góry dzięki za odpowiedź