Problem z Bateria ew. klapka od baterii

• 6 Odpowiedzi
  • 593 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 17, 2006, 13:09:15 »
Witam.

Sluchajcie mam maly problem i prosze was o pomoc. Otoz moj HP 6515 byl w naprawie z powodu problemow z GPS i wczoraj dostalem go w swoje rece ale niestety bez tylnej klapi. Uprzedzali mnie aby wyslac go w golym stanie ale kto by pomyslal ze bez klapki??

Dopiero w poniedzialek bede sie kontaktowal z hp i prosil o jej odeslalnie, ale do tego czasu chcialem wiedziec czy moj Ipaq dziala czy tez nie.

Po wlozeniu samej baterii nic - nie startuje . Mam poprzednika tego modelu czyli 6340 i w tym modelu byl przelacznik na pleckach ipaqa, w tym takiego nie ma ale z tego co pamietam to chyba dzialal dopiero po zalozeniu klapki..

Prosze sprawdzcie to i dajcie mi znac czy wasz Ipaq tez dziala tylko z tylna klapka. Jesli tak to prosze zwroccie uwage co jest na tej klapce magicznego ze uruchamia Ipaqa. Znajac zycie moze byc jakis bolec ktory gdzies wchodzi albo cos przesuwa. Prosze sprobujcie to znalezc- poniewaz ja wczoraj probowalem ale bez klapki mi sie nie udalo. Takze teraz czekam i nie wiem czy on jest naprawiony czy teraz mam ipaqa bez klapki i popsutego.

Bardzo dziekuje za pomoc.

pozdrawiam henryk

p.s. po wlozeniu do ladowarki swieci sie czerwona kontrolka ,ale sprawdzilem i ona sie swieci rowniez po wyciagnieciu baterii.

jeszcze raz dziekuje za pomoc

*

Offline maruszcz

• 12
  • Sprzęt: HTC HD MINI
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2006, 02:04:27 »
Witaj,
Podobnie jest w HP 2210 . Bez klapki od baterii nie działa.  :)
Pozdrawiam

*

Offline maruszcz

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2006, 02:05:03 »
Witaj,
Pozdrawiam

*

Offline maruszcz

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2006, 02:05:20 »
Witaj,
Pozdrawiam

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2006, 11:53:19 »
Witaj.

Mój 6515 działa TYLKO z tylną klapką, zdjęcie klapki powoduje wyłaczenie się urządzenia.
A tak na marginesie, ile czekałeś na naprawę, mam taki sam problem, nie działa mi GPS.

--------------------
Pozdrawiam (moje rodzinne strony)
Idiom

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2006, 01:53:44 »
Cytat: "idiom"
Witaj.

Mój 6515 działa TYLKO z tylną klapką, zdjęcie klapki powoduje wyłaczenie się urządzenia.
A tak na marginesie, ile czekałeś na naprawę, mam taki sam problem, nie działa mi GPS.

--------------------
Pozdrawiam (moje rodzinne strony)
Idiom

Witaj. A czy nie moglbys dla mnie sprawdzic co ta klapka robi ?? co ona ma takiego w sobie wyjatkowego??

Otoz zadzwonilem w czwartek. W piatek przyjechal pan z UPS i go odebral. I w czwartek dostalem w swoje rece:-)Takze dosyc szybko. Tylko niestety bez tej klapki - ale to moze i moja wina bo powinienem go wyslac bez niej- no ale kto by sie spodziewal. Dzisiaj zadzwonilem do HP i mam ja dostac w piatek.

Wymienili mi plyte glowna oraz przeinstalowali ROM. Przynajmniej tak jest napisane na dokumencie ktory dostalem, no ale jak na razie nie moge sprawdzic czy dziala:-)

Kiedys ktos napisal gdzies na tej stronie ze czekal 3 tygodnie. Wydaje mi sie ze to jest czas przyblizony jesli chodzi o polske. Ja obecnie mieszkam i sprawa toczy sie w holandii. W sumie zaskoczylem sie tempem i forma naprawy.

dziekuje za pomoc henryk

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2006, 11:29:03 »
Witaj.

A czy nie moglbys dla mnie sprawdzic co ta klapka robi ?? co ona ma takiego w sobie wyjatkowego??

Klapka nie wygląda na jakąś wyjątkową, ot kawałek plastiku z kilkoma zaczepami, wizualnie nie ma żadnych powodów, żeby PDA nie działo jeśli się zdejmie klapkę, nie widać żadnych przycisków pod klapką, być może są jakieś w miejscach w których wchodzą zaczepy, ale tego już nie widać bez rozkręcenia obudowy.

Pozdrawiam
Idiom