Problem z AciveSync 3.8

• 9 Odpowiedzi
  • 2594 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z AciveSync 3.8
« dnia: Czerwiec 02, 2007, 13:57:21 »
Witam.
Mam od miesiąca 6510. Łączyłem go z PC za pomocą stacji dokującej i ActiveSync. Wszystkjo było ok. Wczoraj odłączyłem stacje dokującą i podłączyłem ją dzisiaj i nie połączenia. Natomiast jakiś kontakt jest, bo jak włoże PDA na stacje dokującą zaczyna świecić się pomarańczowa dioda (połączenie jest ale tylko to). Odinstalowałem ten program, pliki usunąłem i nic. Zainstalowałem ponownie i nic. Napiszcie jak rozwiązać problem. Dziękuje i Pozdrawiam

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Problem z AciveSync 3.8
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2007, 14:23:17 »
Ta dioda to oznaka ładowania przez stację dokującą, a nie połączenie. Masz jakieś firewall lub programy antywirusowe? Wyłącz je przed instalacją AS i podczas połaczenia z PDA. Na stronie Microsoft znajdziesz też pewne sterowniki, które podczas instalacji AS nie zostały dodane.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2007, 19:03:20 »
Miałem podobny problem z 3850. Poskutkował jedynie HR

*

Offline yarocz

• **
  • 137
    • http://www.mobilni.cba.pl
  • Sprzęt: HP 114,HOLUX 240,Goclever:T76 GPS TV i Phone 500
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2007, 19:11:17 »
Może jak zainstalujesz najnowsza wersję ActiveSync to pomoże.
Walczyłem kiedyś z połączeniem kilku Mio kolegów i właśnie najnowsza wersja okazała się rozwiązaniem problemu. ;)

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2007, 20:39:52 »
Nie wiem jak jest w wypadku kolegi, ale w moim winę ponosił któryś z programów na palmtopie - zdażyło mi się dwa razy (czyt. brak sync>hr>chodzi>brak sync>hr>narazie chodzi). Nie wiem, którego jest to wina, ale któregoś ze znanych bo egzotyków (oprócz kilku pisanych na forum) nie używam ;-)

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2007, 13:33:18 »
Wina za brak połączenia z PC jest, niekiedy, po stronie pocketowego ActiveSync. Pomaga zabicie go i wtedy włożenie PDA do stacji dokującej.
Kilka razy tam właśnie miałem.
Inna sprawa, że PC zgłaszał się błędem o niemożliwości synchronizacji. Całkowity brak reakcji PC jest dość dziwny.
Próbowałeś na innym komputerze?
BTW, porady, żeby zrobić HR, jako rozwiązanie problemów z PDA są prawie zawsze śmieszne i świadczą o bezradności. Różne PDA używam od 7 lat, przetestowałem dużą część nowego softu jaki pokazuje się na rynku, i zaledwie raz byłem do tego zmuszony (przez zabawę z overclockingiem na iPAQ1915).

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2007, 13:47:01 »
jeśli stacja była odpinana to proponuję jeszcze raz podłączyć, może jednak cos nie styka

*

• 6211
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2007, 16:46:55 »
BTW, porady, żeby zrobić HR, jako rozwiązanie problemów z PDA są prawie zawsze śmieszne i świadczą o bezradności. Różne PDA używam od 7 lat, przetestowałem dużą część nowego softu jaki pokazuje się na rynku, i zaledwie raz byłem do tego zmuszony (przez zabawę z overclockingiem na iPAQ1915).
Ja różne PDA używam od 5 lat i uważam że HR nie koniecznie musi być śmieszny. A co byś powiedział w momencie, kiedy robisz backup z niedziałającym AS, HR - AS działa a na koniec przywracasz backup i niedziała ? Żadne SR i ubijanie AS, kombinacje z jego ustawieniami nie działały. O dziwo był sync po RS232/IrDA, USB dawało zero reakcji. Mój ipaq do twardego resetu zmusił mnie już wiele razy, choć w świecie pocketów jestem dopiero od 4 miesięcy. Ja dużo grzebię w systemie, modyfikuję podstawowe dla życia pocketa ustawienia, a overclockingiem to go tak załatwiłem, że zgasł i wstał dopero "na stole".,

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 04, 2007, 18:00:10 »
Panowie dziękuje za info. Zaistalowałem ActiveSync 4.5 i nadal nic. Lepsze jest to ,że w domu na palmtopie program chodzi... Ręce mi już opadają  :(
Napisane: Czerwiec 04, 2007, 17:59:12
Na laptopie pomyłka do postu wyżej

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 04, 2007, 19:28:35 »
To może sprawa sterowników USB na pececie?
Odinstaluj wszystkie kontrolery  USB w menedżerze (jezu jak to brzmi :) ) i przeładuj komputerek. Może pomoże.