Problem BT z Nokia 6260

• 2 Odpowiedzi
  • 510 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem BT z Nokia 6260
« dnia: Luty 21, 2005, 09:16:14 »
Witam,
niby wszystko działa (chodzi konkretnie o GPRS przez BT), ale po kolei. Mój sprzęt, to Nokia 6260 (Symbian series 60), iPAQ hx4705. W ROMie iPAQa zaszyta jest uproszczona wersja BVRP GPRS Managera pod nazwą BT Phone Manager. Wszelkie próby uzyskania połączenia BT z telefonem przez standardowego managera BT kończą się na sparowaniu urządzeń - instalują się profile Dial-up i OBEX File push. Niestety próby uzyskania połączenia kończą się komunikatem, że urządzenie BT jest poza zasięgiem lub jest wyłączone (a JEST włączone). Próba połączenia przez BVRP BT Phone Managera - sparowanie telefonu jako Nokia 3650 - OK, odczytanie danych modemu - OK, odczytanie danych operatora - OK, pierwsze połączenie - OK. Aby uzyskać kolejne połączenia muszę za każdym razem wyłączyć i włączyć ponownie telefon. Jest to do przeżycia, ale potwornie denerwujące. Na innych forach, m. in. IPAQHQ, znalazłem jedynie informacje o problemach, żadnych o ich rozwiązaniu. Czy ktoś już poradził sobie z tym problemem?

Problem BT z Nokia 6260
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2005, 23:38:36 »
pojawilo sie kilka postow na ten temat na forum
niestety nie ma jednego prostego rozwiazania
wina lezy prawdopodobnie w samej Nokii (raz dziala a raz nie) ale rowniez iPAQ ma prolem dogadania sie z tym telefonem (szyfrowana transmisja danych Bluetooth) co bez dodatkowych sterownikow moze okazac sie niemozliwe

Problem BT z Nokia 6260
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2005, 13:09:15 »
Zgodnie z informacjami z Nocia Club Careline nie powinno być żadnych problemów, ale już dwa tygodnie czekam na telefon z informacją i nic. Na razie jak chcę GPRS-u to muszę zrestartować telefon. To chyba moja ostatnia Nokia.