Cześć,
mialem problem z ladowniem baterii zeby to zrobic musialem pod wtyczke zasilajaca cos podkladac a na ipaqa male obciazenia
Miałem dokładnie to samo, a nawet więcej - h5455 - zarówno końcówka od kabla USB jak i od ładowarki musiała być wygięta, skrzywiona, częściowo wyjęta z jednej strony - cokolwiek. Problem narastał.
Zirytowany rozebrałem palmtopa (potrzebny Torx-6, jakis mały płaski śrubokręt i odrobina cierpliwości), odłączyłem Comm port (mały kawałek płytki) i dałem znajomemu do zlutowania - kilka 'drutów' od portu 'odlepiło się' od płytki - koszt: zero zł

Wystarczyła IIRC lutownica na gorące powietrze (o ile nie przekręciłem czegoś) i urządzenie działa jak należy.
Nie ma sensu kupować sprzętu za $100 + $20 shipping jeśli macie możliwośc znaleźć elektronika, który ma sprzęt wystarczający do przylutowania układu scalonego (odstępy między nóżkami podobne).
PS Tak, widzę kiedy poruszono temat, ale sądzę, że ktoś - jak ja teraz - może tu jeszcze kiedyś trafić i przyda się mu/jej taka informacja.
Pozdrowienia,
Olgierd.