podfoldery w word

• 3 Odpowiedzi
  • 690 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

podfoldery w word
« dnia: Marzec 19, 2004, 23:00:51 »
mam teki problem - moze błachy ale miło by był gdyby ktoś pomół
mam ipaqa 1940 z PPC 2003 i uzywam WORDa do pilków.soc
wszsytko fajno ale jest jeden problem (miałem go także gdy posiadałem Jornade 525 ale przez przypadek samo sie rozwiązało a tera kombinuje do 2 dni i nic):
WORD nie obsługuje mi podkatalogów tzn jezeli mam  folder w File store to wszsytko fajno ale gyd umieszcze tam drugi folder to albo ma problemy z czytaniem tego pierwszego alob wogóle nie widzi tego drugiego, w przypadku Storage Card to ju ż wogóle padaka bo nawet cieżko utwożyc folder któregoWORD domyslnie widzi :(
moze ktoś cos pomoże bo w opcjach nic nie ma tzn kombinowałem ale lipa... :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
podfoldery w word
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2004, 23:49:22 »
Standardowo Pocket Word widzi tylko katalogi znajdujace sie w folderze My Documents. Jesli chodzi o karte pamieci lub iPAQ File Store to sprawa jest podobna. Tyle ze system operacyjny wykrywa karte wlozona do PDA i tworzy tam ukyty plik ignore_my_docs. Tym samym sprawia ze palmtop traktuje cala karte pamieci jako folder My Documents. By jednak sprawic by palmtop zauwazyl folder My Documents nalezy usunac ow uktyty plik i po problemie.

Dodatkowo w Pocket PC programy takie jak Word widza tylko jeden podfolder w glownym katalogu My Documents. Jesli stworzysz glebsze drzewko katalogow to nie bedziesz mogl ich przegladac.

podfoldery w word
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2004, 23:40:52 »
a nieda się cos wykombinować w rejestrze??
moze jakiś program??
ponadto word wyswietla inne foldery (np gier czy jakiegoś softu) których niechce w wordzie nie da się ich usunąć w menu gdzie dodaje się foldery
moze ktoś ma radę??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
podfoldery w word
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2004, 13:30:13 »
A co ja napisalem wyzej? Jest ukryty plik ignore_my_docs w glownym katalogu karty pamieci. Jak go usuniesz to Word bedzie zagladal tylko do My Documents na karcie pamieci i do My Documents w RAM. Chyba ze ty te gry masz gdzies w My Documents...

Co do rejestru to niestety nic tutaj nie pomoze modyfikacja jego kluczy.