PILOT TV I KOMP

• 6 Odpowiedzi
  • 1193 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PILOT TV I KOMP
« dnia: Listopad 13, 2005, 11:30:05 »
Witam - jakie sa darmowe programy do:
a). sterowania tv
b). sterowania kompem z mozliwoscia widzenia na palmtopie pulpitu komputerowego !!!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PILOT TV I KOMP
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2005, 23:39:38 »
a) brak darmowych
b) Terminal Services Client dostepny w prawie kazdym PDA albo standardowo w ROMie albo na plycie CD lub jakis klient VNC, np. ten:
http://www.freewareppc.com/docs/netvncviewer.shtml

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
PILOT TV I KOMP
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2005, 23:51:40 »
czy do sterowania komputerem (punkt b) na HP4150 z WM2003 służy "cieńki klient"?Jeśli tak to jak go obsługiwać bo próbowałem ale nie łąpię jak to działa :/
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline kgx

• **
  • 199
PILOT TV I KOMP
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 14, 2005, 00:27:55 »
Cytat: ja456
czy do sterowania komputerem (punkt b) na HP4150 z WM2003 służy "cieńki klient"?Jeśli tak to jak go obsługiwać bo próbowałem ale nie łąpię jak to działa :/
???
niewiem czemu, ale cienki klijent kojarzy mi sie z as400, masz dostemp do takiej maszyny ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
PILOT TV I KOMP
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 14, 2005, 00:28:19 »
Cienki klient? A co to takiego? Mowisz o Terminal Services Client? Jak probujesz laczyc sie z tym komputerem? Napisz dokladnie... kabel USB, siec komputerowa... itd. Przez kabel nie bedzie dzialac. Tylko polaczenie sieciowe - np. WLAN. W Windows XP -> wlasciwosci ikony Moj Komputer -> zakladka Zdalny -> Zaawansowane -> Zezwalaj na zdalne sterowanie tym komputerem. Przynajmniej takie menu mam w XP Home Edition. W Pro moze byc troche inaczej. Dodatkowo upewnij sie ze firewall nie blokuje tej uslugi. Jesli laczysz sie z poza lokalnej sieci (czyli np. przez internet do komputera stajacego za routerem) to trzeba przekierowac odpowiedni port dla swojego komputera w ustawieniach routera. Pewnie to czarna magia dla Ciebie... jakby co to pisz. Moze znajde chwile to opisze to dokladnie, ze zrzutami ekranu. W Win XP musisz tez utworzyc uzytkownika ktory bedzie mial dostep na haslo, wtedy podajes login i haslo tego usera w PDA, podajesz adres komputera i dziala.

*

Offline xpablo

• 1294
PILOT TV I KOMP
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 14, 2005, 01:24:18 »
NAJPROSTSZE na PPc 2003 to chyba www.logmein.com działa po prostu przez przeglądarke internetową, jest "idiot friendly" i jeśli dobrze pamietam  w wer płatne udostępnia drukarki i wymiane plkików. Wersja FREE daje "pulpit zdalny".
Bez podawania IP (wazne dla osób z neostrada)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
PILOT TV I KOMP
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2005, 17:24:55 »
Cytat: kgx
Cytat: ja456
???
niewiem czemu, ale cienki klijent kojarzy mi sie z as400, masz dostemp do takiej maszyny ?
nie mam dostepu do takiej maszyny.Z tego co wiem to ten program nazywal sie oryginalnie inaczej,ale teraz mam zainstalowana polska lokalizacje Sunnysoft interwrite od Mediaoffice.To wszystko na HP4150

[Dodano: 2005-11-14 17:31:02]
Cytat: jakub kańczugowski
Cienki klient? A co to takiego? Mowisz o Terminal Services Client? Jak probujesz laczyc sie z tym komputerem? Napisz dokladnie... kabel USB, siec komputerowa... itd. Przez kabel nie bedzie dzialac. Tylko polaczenie sieciowe - np. WLAN. W Windows XP -> wlasciwosci ikony Moj Komputer -> zakladka Zdalny -> Zaawansowane -> Zezwalaj na zdalne sterowanie tym komputerem. Przynajmniej takie menu mam w XP Home Edition. W Pro moze byc troche inaczej. Dodatkowo upewnij sie ze firewall nie blokuje tej uslugi. Jesli laczysz sie z poza lokalnej sieci (czyli np. przez internet do komputera stajacego za routerem) to trzeba przekierowac odpowiedni port dla swojego komputera w ustawieniach routera. Pewnie to czarna magia dla Ciebie... jakby co to pisz. Moze znajde chwile to opisze to dokladnie, ze zrzutami ekranu. W Win XP musisz tez utworzyc uzytkownika ktory bedzie mial dostep na haslo, wtedy podajes login i haslo tego usera w PDA, podajesz adres komputera i dziala.
dzieki za odpowiedz.Z tego co wiem to ten program nazywal sie oryginalnie inaczej,ale teraz mam zainstalowana polska lokalizacje Sunnysoft interwrite od Mediaoffice.Chcialbym polaczyc sie wlasnie przez WLAN.Na kompie mam Win XP Professional i firewall Kerio.Z tego co piszesz to rzeczywiscie troche malo rozumiem ale w nastepnej wolnej chwili poprobuje wszystko krok po kroku jak napisales.Zreszta nie jest to pilna sprawa - jako niezbyt zawansowany uzytkownik bylem ciekawy czy jest taka mozliwosc.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka