Witam i dziekuje za odpowiedzi.
No wiec po pierwsze rzeczywiscie jest to Windows 2003 Standard Edition (wersja domyslnie zawierajaca w sobie Service Pack1).
AS wylaczalem recznie na czas updateu, wiec on nie przeszkadzal mi.
iPAQa podlaczalem poprzez oryginalny element w zestawie. Taki stojaczek, do ktorego wklada sie PPC. W stojaczku jest wysunieta wtyczka USB. I bezposrednio z drugiej strony kablem USB podlaczalem do komputera. Nie ma zadnego HUBa itp. Mam w komputerze USB 1 wiec nie ma tez problemow ze sterownikami do USB dla systemu Windows.
Ladowarka byla podlaczana do tego stojaczka, z tym ze.... W chwili obecnej nawet jezeli ladowarke podlacze bezposrednio do PPC to on i tak nie sygnalizuje dioda tego. Tak jakby sie juz nie ladowal, bo jest naladowany na full (chociaz wtedy pewnie dioda i tak by mrygala, a jest cisza kompletna).
Hard Reset robilem zgodnie z instrukcja ze strony HP. Zawleczka od karty pamieci CF odsunieta na minute powinna spowodowac powrod do ustawien domyslnych. ale to sie nie dzieje. Probowalem tez rozne kombinacje przyciskow + soft reset. Tryby engeenering mode, boot loader itp. Kompletnie nic nie daje zadnych rezultatow.
Trup zupelny.
Moze jeszcze jakies sugestie ? Pozdrawiam
[Dodano: 2005-06-08 11:00:30]
Dodam jeszcze ze w chwili obecnej po wlozeniu PPC do stojaka, i podlaczeniu do komputera AS go nie wykrywa, nawet nie reaguje na podlaczenie urzadzenia. Zasilacz jest podlaczony ale tez dioda nie mruga.
Odpalam program do upgrade oprogramowania (jest dobry, ze strony HP, sprawdzalem pare razy), i on pyta mnie o port (USB czy COM), wybieram USB po czym program do aktualizowania ROMu pisze mi ze... Mam wersje 2.14 a wersja aktualizujaca to 2.20 (czyli ze wykrywa wersje ROMu na iPAQ, znaczy ze on chyba nie do konca jest martwy...). Daje NEXT i pojawiaja sie instrukcje, ktore mam wykonac. No ale iPAQ jest martwy, i nie reaguje na przyciskanie czegokolwiek, wiec nie moge tych instrukcji wykonac (program prosi by wypiac teraz PPC z USB, zrobic reset z przyciskami power+strzalkami), i podlaczyc spowrotem. W momencie keidy nacisne po prostu NEXT pojawia sie pasek stanu (w procentach) ile juz zostalo wykonane, ale po paru sekundach znika i jest nowe okienko z bledem "ERROR 105: OPEN PORT FAILURE" i ponizej "The ROM update utility is unable to open a COM Port.(przeciez ustawialem uzycia portu USB).