Problem z SMS

• 1 Odpowiedzi
  • 578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z SMS
« dnia: Styczeń 10, 2006, 11:50:44 »
Ostatnio zebrałem ostry opiernicz od żony, ze nie kupiłem chleba, mimo że wysłała mi smsa.
Dotatkowo rozjuszył ją fakt, że zaklinałem się na wszystkie świętości, że takiegoż esa nie dostałem. Na potwierdzenie pokazała mi swoją komórkę z raportem o dostarczeniu wiadomości.

Chwyciłem więc mojego Ipaqa hw6510, odpalam skrzynkę, a tam nic... pusto. Wiedziony przeczuciem skleciłem szybko esa do samego siebie i kliknąłem kopertę, poruszyła się tylko i nic. Okno nie zniknęło (jak normalnie powinno), a po wyjściu wadomość zapisała się w roboczych.

Następny w kolejności był oczywiście soft reset i wszystko poszło ok, mój es został wysłany, ale tego o chlebku do dzisiaj nie dostałem. Widać, ze dotarł do ipaqa (potwierdzenie od operatora o dostarczeniu), ale nie wskoczył do skrzynki, tylko widocznie gdzieś spadł z urządzenia.

I wszystko byłoby ok, gdyby to cholerstwo nie powtarzało się co jakiś czas.

Czy ktoś ma jakieś pomysły odnośnie powodu tego problemu i ewentualny patent na rozwiązanie go? Zaznaczam, ze pamięć nie jest zapchana, mam dużo wolnego miejsca i wszystko chodzi płynnie.

dziękuję za pomoc

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
Problem z SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2006, 15:36:05 »
No to chyba problem mamy taki sam. Mam hw6515 i od pewnego czasu kopertka sie porusza i nic... nie moge wyslac smsow, pewnie tez ich nie dostaje. Soft reset nie pomaga!
Inna roznica to taka, ze po resecie nie pojawia sie prosba o wpisanie PINu. Ktos wie, jak to rozwiazac?

Pomaga wyłączenie i włączenie modułu telefonicznego po resecie. Czy ktoś może wie, kiedy wyjdzie jakiś update systemu do hw6515? czy to sie stanie zanim wykończę się nerwowo? :)