Nowe romy i dziwy HP

• 3 Odpowiedzi
  • 658 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Eskel

• 40
    • www.sobotka.uznam.net.pl
Nowe romy i dziwy HP
« dnia: Czerwiec 05, 2006, 22:09:34 »
Pokretne to troche z tym romem dla rodziny starszych HXsow bo na stronie HP rom ten podany jest jako aktualizacja do mojego modelu HX2795 mimo ze moj model nigdy nie byl sprzedawany z innym systemem jak magneto.
Ja  mialem podobny problem z wieszaniem sie urzadzenia i wyczerpywania baterii ale byl to problem activsynha ktory uruchamial jakies tam procesy mimo ze urzadzenie bylo w stanie spoczynku. Na forum opisane jest rozwiazanie tego problemu. Ja nie zauwazylem roznicy pomiedzy tym obrazem a poprzednim zwlaszcza ze program instlacyjny wskazal ze moja wersja to 1.00.0 H a nowa to 1.00.0 H a mimo to dokonal instalacji, dziwne to troche...
HP cos swiruje i denerwuje mnie to strasznie. Szukalem rozwiazania problemu z activsynchiem bardzo dlugo wertujac fora HP i piszac do pomocy technicznej.  Nikt w serwisie HP nie mial pojecia o problemach z activsnchiem wiec gdy znalazlem po kilku tygodniach rozwiazanie zadzwonilem do HP i je przedstawilem. Pani, wielce zdziwiona  powiedziala ze niby jestem taki madry a przeciez nie wiem czy nie wylaczylem jakies waznej funkcji. Powoli zaczynam unikac produktow HP po drukarki tez sie im zepsuly.

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Nowe romy i dziwy HP
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2006, 23:13:11 »
A ja może troszkę inaczej: w pracy mam drukarki OKI i HP jak również ksero Toshiby (wszystko stareńkie... a drukarki HP chyba najbardziej)... poprawnie pracują tylko drukarki HP.  W domu mam również taką tanią drukareczkę ze skanerem firmy HP - jak do tej pory zero problemów mimo moich dzikich kombinacji z tą drukarką. PDA które posiadam też nie jest dla mnie najgorszym urządzeniem z tej firmy (ROMy na stronie HP bardzo dobrze opisane). Gdzieś na forum był również temat - jak to serwis HP "po ludzku" obszedł się z rozpatrzeniem reklamacji serwisowej.... Byłem osobiście również świadkiem podobnej sytuacji jeśli chodzi o laptopa.

Co innego wszystkie te infolinie i centra wsparcia - gdzie ZAWSZE I WSZĘDZIE  siedzą mało zorientowani w temacie ludzi :-)

...to oczywiście mój osobisty punkt widzenia bazujący na niewielkim (ale zawsze jakimś) doświadzceniu...

Pozdr.
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline Eskel

• 40
    • www.sobotka.uznam.net.pl
Nowe romy i dziwy HP
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2006, 05:11:51 »
Ja tez uzywam tylko drukarek HP ale zauwazylem ze z biegiem lat drukarki tej firmy sa coraz slabsze i nie mysle tu tylko o drukarkach domowych czy do malych biur. Pierwsza drukarke jaka mialem byla 660C, ktorej zywot zakonczyl sie niecale pol roku temu a dzialala sprawnie okolo 10 lat. Druga byla 680C ale zakupiona pare lat pozniej wysiadla ponad rok temu. Kolejna drukarka to 640C. Fatalna w uzytkowaniu, halasliwa, nieekonomiczna, awaryjna. Pozniej kupilem dla siebie 930C i jak narazie jest to najlepsza drukarka HP z jaka mialem do czynienia - szybka, super jakosc wydrukow, oszczedna (przedrukowalem na nia cale studia a teraz sluzy w mojej firmie). Dosc dobrze sprawuje sie juz leciwa drukarka A3 1200C mojego brata. Niestety drukarka HP Inkjet 1700 Cp ktora mam od ponad roku w firmie sprawia ciagle jakies klopoty: a to sterownik na USB dlugo sie instaluje, to znowu zle odwzorowuje pewne odcienie a juz najlepszy bug jaki znalazlem to niemoznosc wydrukowania ani jednego dokumentu z czarnym tekstem jesli skonczy sie chocby jeden z 3 kolorowych tuszy(sic!). Kolejnym fatalnym zakupem byla PSC1215 - wielofunkcyjne urzadzenie, niestety malo ekonomiczne w eksploatacji ze zrabanym pobieraniem papieru zawsze bierze wiecej niz 1 kartke (musze ja odeslac bo jeszcze na gwarancji). Moj palmtop po rozwiazaniu opisywanego wczesniej problemu dziala bardzo dobrze i nie moge na niego narzekac. Kupilem HP choc mial byc DELL ale w sumie nie zaluje.  Tesknie za niezawodnoscia mojej 930, ktora powoli sie juz konczy ale ma prawo przy tak intensywnej eksploatacji.

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Nowe romy i dziwy HP
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2006, 11:27:36 »
U mnie wciąż działają stareńkie 5L/6L, są też LJ 1100 i 1200 - całkiem fajniutko chodzą. OKI B4200 stanowczo odradzam. No i jest kombajn HP LJ 4200 - REWELACJA (zero problemów a ciągnie ponad normę). W domu mam "kombajn"  PSC 1210 - i nie mam problemów z podwójnie ciągniętymi kartkami (no może ze dwa razy jak do tej pory miałem coś takiego)... Natomiast ost. doinstalowałem programik optymalizując ilość zużywanego tonera - szacowane oszczędności całkiem fajnie wyglądają - i drukareczka ta wkońcu przestaje być kosztowna w eksploatacji :-) Szkoda tylko że program płatny :-(
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)