Ja tez uzywam tylko drukarek HP ale zauwazylem ze z biegiem lat drukarki tej firmy sa coraz slabsze i nie mysle tu tylko o drukarkach domowych czy do malych biur. Pierwsza drukarke jaka mialem byla 660C, ktorej zywot zakonczyl sie niecale pol roku temu a dzialala sprawnie okolo 10 lat. Druga byla 680C ale zakupiona pare lat pozniej wysiadla ponad rok temu. Kolejna drukarka to 640C. Fatalna w uzytkowaniu, halasliwa, nieekonomiczna, awaryjna. Pozniej kupilem dla siebie 930C i jak narazie jest to najlepsza drukarka HP z jaka mialem do czynienia - szybka, super jakosc wydrukow, oszczedna (przedrukowalem na nia cale studia a teraz sluzy w mojej firmie). Dosc dobrze sprawuje sie juz leciwa drukarka A3 1200C mojego brata. Niestety drukarka HP Inkjet 1700 Cp ktora mam od ponad roku w firmie sprawia ciagle jakies klopoty: a to sterownik na USB dlugo sie instaluje, to znowu zle odwzorowuje pewne odcienie a juz najlepszy bug jaki znalazlem to niemoznosc wydrukowania ani jednego dokumentu z czarnym tekstem jesli skonczy sie chocby jeden z 3 kolorowych tuszy(sic!). Kolejnym fatalnym zakupem byla PSC1215 - wielofunkcyjne urzadzenie, niestety malo ekonomiczne w eksploatacji ze zrabanym pobieraniem papieru zawsze bierze wiecej niz 1 kartke (musze ja odeslac bo jeszcze na gwarancji). Moj palmtop po rozwiazaniu opisywanego wczesniej problemu dziala bardzo dobrze i nie moge na niego narzekac. Kupilem HP choc mial byc DELL ale w sumie nie zaluje. Tesknie za niezawodnoscia mojej 930, ktora powoli sie juz konczy ale ma prawo przy tak intensywnej eksploatacji.