niska temperatura, mroz i PDA

• 1 Odpowiedzi
  • 518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 18, 2005, 18:59:23 »
Nie wiem czy w dobrym dziale napisalem tego posta no ale mam ipaq hx2410 :P. Przeszukiwalem tez forum ale nic nie znalazlem... moze temat dla niektrych jest tak banalny ze nie wart uwagi

Interesuje mnie jak sie maja niskie temeratury do pocketa.

Czy podczas mrozow tylko bateria dostaje w kosc czy moze tez wyswietlacz moze nawalic (podczas szybkiej zmieny temperatury - wchodzenie z zimnego dworu do cieplego pomieszczenia - wilgosc, skraplanie...).

Czy lepiej miec przy ciele przypiety do paska PDA (pod kurtka) czy tez nie ma roznicy ze przenoszony jest w zwyklej torbie czy tez teczce i w ten sposob moze byc bardziej narazony na niskie temperatury?

Niech sie wprawni uzytkownicy wypowiedza :)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2005, 06:45:01 »
Cytat: jeronimo
Czy podczas mrozow tylko bateria dostaje w kosc czy moze tez wyswietlacz moze nawalic (podczas szybkiej zmieny temperatury - wchodzenie z zimnego dworu do cieplego pomieszczenia - wilgosc, skraplanie...).
mysle, ze wszystko co wymieniles ma znaczenie... moze nie od razu nawali ale zaleca sie ostroznosc - na pewno nie wlaczalbym go po wejsciu z bardzo zimnego dworu (nawet w instrukcjach sprzetu elektronicznego jest napisane, zeby odczekac ok. godziny - oczywiscie jesli na tym dworze byles dlugo i PDA wyraznie jest bardzo zimny)