Matryca dotykowa - rozjedża się!! ;(

• 3 Odpowiedzi
  • 509 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 01, 2005, 23:12:38 »
Witam,
         Na allegro są ekrany z touch screenem za chyba 150 zł wiec troche drogo w porównaniu z ceną ipaqa :(. Zobacz czy nie masz syfu pomiędzy obudową a ekranem jak tam wejdzie ziarenko piasku to mogą być problemu z touch screenem. Możesz również zerknąc czy taśma od foli sie dobrze trzyma (to taka tasiemka z 4 żyłami), uważaj na taśme od LCD jest bardzo delikatna....

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2005, 23:43:00 »
Niestety problem moze byc nieco powazniejszy. Jest taka mozliwosc, ze plyta glowna jest uszkodzona i tylko jej wymiana moze cos pomoc...

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2005, 20:00:34 »
Cytat: saper_2
Mam problem, gdyż moja matryca dotykowa rozkalibrowuje się bardzo często (nawet po 5-6 razy dziennnie muszę ustawiać ekran) co mi się dzieje: (przyciskam na 3 pisze mi 5 itp).
Aha iPAQ'a nosze w etui skórzanym w kieszeni na nodze :) (w kieszeni nad kolanem) ....

[Dodano: 2005-12-01 21:41:21]
Aha może ktoś wie gdzie możżna kupić taki panel.

A i jeszcze jedno :) touchpad jest typu folia :/

Zamin zaczniesz wymieniać płytę główną, sprawdź czy folia na ekranie ( o ile taką posiadasz ), nie weszła ci z którejś strony pomiędzy ekran a obudowę.
Miałem podobny problem, i rozwiazanie okazało się tak prozaiczne, czego i Tobie życzę.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2005, 11:10:51 »
Działa bez problemu. Myślę iż przyczyna jest całkiem banalna po prostu ekran mi się eketryzuje :/ (trafiłem na ten temat wzmainkę w arch. forum) i otóż jak przetrę ręką to jest wszystko ok.

Cytat: arnoldziq
Miałem podobny problem, i rozwiazanie okazało się tak prozaiczne, czego i Tobie życzę.
Na szczęście to jest jeszcze banalniejsze :).

misyogi, elektronika mi nie jest obca :) ,a budowe wewnętrzną mojego iPAQ'a znam dość dobrze :) i to nawet kilkanaście razy :D:D:D

Dziękuję wszystkim za pomoc i najczarniejsze scenariusze :D