mam 3870 bez POLSKIEGO

• 5 Odpowiedzi
  • 627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mam 3870 bez POLSKIEGO
« dnia: Kwiecień 10, 2005, 15:07:24 »
Witam!
Kupiłem właśnie 3870 z PC 2003.
Poprzedni właściciel zrobił mu całkowity DEL, abym miał go czystego.
Problem w tym że umiem tylko polski i francuzki, a angielskiego tylko trochę.
Dlatego chcę obsługiwać palma w POLSKIM i pisać po naszemu
JAK TO ZROBIĆ ???
Dostałem płytę z ogromną ilością oprogramowania (2 GB) ale nie mogę tam nic  znaleźć.
PORADŹCIE 111

*

Offline lizar

• 13
    • http://lizar.bleenet.pl
mam 3870 bez POLSKIEGO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2005, 15:24:11 »
wiem ze jest francuski rom adla ipaqa hyba.. ... szybsze tansze i zintegrowane w romie ... :) odezwij sie na gg/tlen :)

[Dodano: 2005-04-10 15:27:45]
aha jestem wiecznie ukryty

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
mam 3870 bez POLSKIEGO
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2005, 15:56:14 »
mozesz uzyc spolszczen systemu ale w wiekszosci one wiecej szkodza niz ulatwiaja wiec lepiej podszkol angielski albo szukaj romu fr

mam 3870 bez POLSKIEGO
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2005, 16:32:13 »
A widzę na allegro taki program:
POLSKA LOKALIZACJA DO IPAQ - Marchevka Software
Pewnie to pomoże ??
Ale czemu tak drogo!?
Gdzie dostać ten lub podobny program za grosze....

*

Offline lizar

• 13
    • http://lizar.bleenet.pl
mam 3870 bez POLSKIEGO
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2005, 17:10:20 »
nie wiem czemu ... ale mam jedna lokalizacje interwrite... jakos nie wiem czemu :) ale jej nie uzywam...
a) i tak to nie polonizuje calego systemu
cb chodza sluch ze maszynka traci na stabilnosci oraz programy maj aproblemy z instalacja
c) to zajmuje pamiec w ipaqu... i to RAM a nie compaq storage czy sd...
d) padnie bateria/hard reset i instalacja od nowa

lepszym wyjsciem jest zmiana na francuski rom bo
a) nie zajmuje ramu
b) jezyk jest w stanie natywnym a nie jakies nakladki
c) brek porblemow z nakladkami....

ogolnie nakladke jezykowa mozna upodobnic do tanich badziewnych kolpakow na kola ... udajace alufelgi...

zastanow sie co chcesz miec czy kolpaki plastikowe takie jakie ci sie podobaja ... ale sie zniszcza odpadna i inne %#@#$^@$y czy wolisz miec alufelgi orginalne fakt ( to nie o gazecie) faktem sa ladne ale nie tak ladne jak te plastiki bo takich alu jak te plastiki nie ma....:) sam wybierz jak wybierzesz to sie odezwij na gg/tlen...

aha a kraj zwany Poska jest hory i ludzie nie widza ze po 30 zeta ten sam produkt kupily by 4 osoby na 5 a za 130 kupi 1 na 5 o ile bedzie az taka frekfencja ( i nie mowie o manewrze typu HP SPRZEDAJE PDA CO MA JEZYK POLSKI bo oni instaluja ta nakladke i cene masz wliczona w pda i nie mozesz wybierac czy chcesz z czy bez.....) sprawdz w assecie jaki mas zkraj pohodzenie bo jak inny niz anglojezyczny to i tak masz lewy system na pda... a watpie aby sprzedawca dal ci wszystkie kompakty instalacyjne legalne kupione z licencjami ... bo jak by tak bylo to i bys dostal nakladke polska... TAKA JEST PRAWDA

ale mnie ponioslo....

i dzieki Panie ADMINIE zes tak skonfigurowal to forum ze chroni przed obrazliwymi slowami ( skapnolem sie po wyslaniu textu)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
mam 3870 bez POLSKIEGO
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2005, 17:23:41 »
a swoja droga zastanawia mnie czy spolszczenie pocketa ma sens bo i tak 99% progsow jest w angielskim a nie sadze zebys zostal na poziomie czystego wm2003