lokalizacja systemu

• 32 Odpowiedzi
  • 2424 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« dnia: Luty 07, 2004, 00:52:29 »
czy jak mam już wyładowana baterie główną to stracę też lokalizacje ?
jak kupiłem ipaq-a miałem polską wersję systemu czy teraz stracę ją?
ile mam mniej więcej czasu by nie stracić danych zgubiłem ładowarkę i muszę kupić nową ale to trochę potrwa

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2004, 00:57:29 »
Tak ... traci sie wszystko co jest wgrane. Zostaje czysty system w jezyku oryginalnym systemu.

Skoro kupiles palmtopa z lokalizacja to lokalizacja powinna byc na plycie wiec bedziesz mogl sobie ja wgrac.

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2004, 01:27:45 »
dzięki.
właśnie tego się obawiałem bo kupiłem z drugiej ręki i nie mam płytki:( czy dam rade jeszcze w jakiś inny sposób zainstalować lokalizacje? poza kupowaniem oryginalnego programu

*

Offline on74

• 31
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2004, 13:12:46 »
mozna odzyskac jesli masz backup...

gdybys wypelnil formularz przy rejestracji wiadzielibysmy skad jestes i mysle ze ktos podladowalby Ci pda..

*

Offline kanczug

• 19211
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2004, 19:43:15 »
No fakt... jedyna szansa to backup.

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2004, 00:41:56 »
dziękuje za podpowiedz
pozdrawiam

[Dodano: 2004-02-08 01:13:42]
jeszcze jedno czy backup mogę wykonać na karcie mmc mam taką 32mb czy to mi starczy? mam jeszcze 2 po 16mb ale nie wiem czy to coś da? natomiast nie posiadam kabla usb czy coś da się zrobić w takim razie?

*

Offline kanczug

• 19211
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2004, 10:30:35 »
To jak sie laczysz z komputerem jak nie masz kabla? Nie laczysz sie? W takim razie jak nie masz kabla, to jedyna szansa na posiadanie wbudowanego w palmtopa programu do backupu (wtedy backup na karte). Niektore go maja. Sprawdz sobie. Ale jak to jest jakis stary PDA to raczaj marne szanse.

32MB wystarcza jak nie masz tam za duzo poinstalowane.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 08, 2004, 10:45:06 »
Awaryjnie mozesz podladowac PDA za pomoca zasilacza uniwersalnego na ktorym jest 6 V lub podtrzymac zasilanie za pomoca 4 akumulatorkow 1.2 V lub nawet 4 bateriii R6. Wtyk jest dosyc latwo osiagalny w sklepach elektronicznych albo gieldach.

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 08, 2004, 12:39:29 »
to jest model 3970

*

Offline kanczug

• 19211
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2004, 21:20:18 »
no to powinien miec program iPAQ Backup

lokalizacja systemu
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 09, 2004, 23:44:00 »
chłopaki
ipaq bez legalnego softu, bez kabli nie zalatuje wam czasem czymś?

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 10, 2004, 01:57:45 »
a ty z policji jesteś czy co?
przeczucia i przypuszczenia zostaw sobie dla siebie kolego nie oskarżaj kogoś jak nie masz dowodów bo sobie kłopotów możesz narobić a po co.

*

Offline Kusiu

• 3968
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 10, 2004, 02:02:47 »
A jeżeli jest to co?

*

Offline WIrek

• *
  • 88
    • http://wirek.republika.pl/files/index.htm#pocket
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 10, 2004, 09:27:55 »
W 3970 jest aplikacja iPAQ Backup pozwalająca zapisać plik na kartę pamieci. Jak masz mało miejsca to włącz kompresję tego pliku- potrwa ciut dłużej ale zajmie ok. 40% mniej miejsca (to już zależy jakie pliki backupujesz i jak się je da skompresować). Niestety, do tego modelu potraebna jest specjalna wtyczka do zasilania (nie ma osobnego gniazda)- jest ona dołączana do zasilacza więc jeśli go zgubiłeś to pewnie razem z przejściówką... no to kiepsko.
Czas jaki PDA wytrzyma możesz ustawić w panelu sterowania w aplecie zasilanie- jest taki suwak ustawiający kiedy PDA ma się wyłączyć i ile czasu mu wtedy jeszcze zostaje. Maksymalnie to chyba 100 godzin od momentu gdy sam się wyłączy (poniżej 25 godz. lepiej nie schodzić bo to niezbyt mądre ustawienie ;) ).

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 11, 2004, 01:55:24 »
Cytat: Kusiu
A jeżeli jest to co?
to dlatego ma takie podejście do ludzi że traktuje wszystkich jako złodzieji i bandytów nie tędy droga

lokalizacja systemu
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 12, 2004, 10:36:55 »
Kolego OKO. Nie obrażaj się, ale zwróć uwagę, że jesteś u nas od niedawna i być może nie bardzo znasz świat pocketowców. To jest zupełnie inny świat niż świat użytkowników PC. Wielu zwłaszcza młodych użytkowników PC uważa że najważniejszym oprogramowaniem jest "kaza" czy jak jej tam. My podchodzimy do tego inaczej. Jeżeli kogoś stać na taką zabawkę (lub narzędzie pracy) jak Pocket, to tym bardziej stać go na legalny (z reguły od 5 do 15$) soft. Wiemy również, że jak komuś taka zabawka się znudzi, to prostu ją sprzedaje. Ale po co sprzedawca ma sobie zostawić ładowarkę, kabelek i soft do polskiej lokalizacji ? Po co - zastanów się - to nielogiczne.
Dlatego też fakt posiadania ipaqa bez tych dodatków jest trochę dziwny, a nawet podejrzany. Zwłaszcza że o Tobie nic nie wiemy (ani miejscowości ani e-maila ani www itp.). Ufam że Ty nabyłeś ipaqa w dobrej wierze, ale skąd go miał sprzedawca ? Nie sądzę żeby był pierszym - legalnym właścicielem. Więc daruj sobie te głupie uwagi do kolegi cawmooka, który jest z nami od samego początku i wniósł wiele cennych uwag do naszego Forum.

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 12, 2004, 19:54:47 »
wszystko ok. nie obrażam się tylko nie lubię jak ktoś ma głupie docinki i nie mówi mi tego w prost tylko za plecami do innych a co jak bym ci powiedział że go znalazłem ?będzie ok. czy też nie poza tym ja nie wnikam skąd macie swoje palmtopy i nie sądze by wszyscy mieli je z salonu większość ma z drugiej ręki więc nie są do końca też pewni pochodzenia sprzętu zapytaj jestem przekonany że większość tutaj nie ma rachunku zakupu swojego ipaczka a akcesoria są dostępne od ręki za połowe ceny chodzby na allegro
 chyba że jesteś naiwny i wieżysz wszystkim tylko nie mi:)

pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 12, 2004, 20:33:45 »
oko:: co Ty (za przeproszeniem) pieprzysz!?!?!? Przejrzyj dokładniej wypowiedzi osób, które piszą na forum od dłuższego czasu, to zorientujesz się nawet kto gdzie kupił swojego palmtopa lub akcesoria do niego.

Pierwszej części Twojej wypowiedzi (dotyczącej docinków) nie będę komentował - to jest Twoja opinia.

Natomiast druga część (ta o pochodzeniu PDA innych Clubowiczów i akcesoriach dostępnych na Allegro) świadczy o Twojej ignorancji, braku znajomości tematu i braku doświadczeń w zakupach na Allegro.
I jak tu wierzyć Ci.... nie, za grosz nie wierzę Ci...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 13, 2004, 00:06:39 »
nie musisz bo po co mam chcieć byś mi wieżył??nadal tego nie rozumiesz co to cię obchodzi ską gdzie i jak??

*

Offline Kusiu

• 3968
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 13, 2004, 09:37:43 »
Cytat: oko
nie musisz bo po co mam chcieć byś mi wieżył??nadal tego nie rozumiesz co to cię obchodzi ską gdzie i jak??

Chodzi o to, że na na tym forum oraz na innych miejscach naszych spotkań (grupa dyskusyjna, kanały irc) zwracamy szczególną uwagę na dwie rzeczy - na pochodzenie sprzętu oraz na legalność oprogramowania i nie są to tylko frazesy, my naprawdę tego pilnujemy. Widzę, że Tobie to najwyraźniej nie odpowiada...

*

Offline frytka

• **
  • 126
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2004, 11:13:17 »
ale fajnie chlopcy sobie prawie do gardla skakaja:):)

[Dodano: 2004-02-13 14:03:43]
moim zdaniem ma chlopak ipq a i prosi o pomoc to nie musicie go traktowac jak zlodzieja to nie nasza sprawa jak go zdobyl.zgloscie go na policie jak uwazacie ze to zlodziej

lokalizacja systemu
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2004, 16:55:35 »
Chyba żarujesz jak to nie nasza sprawa ? Dlatego właśnie na świecie jest tyle zła, że każdy chowa głowę w piasek i udaje że nie ma problemu. Kupno i użytkowanie trefnego sprzętu (zdekompletowany ipaq - to na 99% sprzęt trefny) jest moralnie tak samo naganne jak jego kradzież. I wiesz co Ci powiem, OKO wcale mnie nie zdenerwował, chciałem tylko zwrócić jego uwagę na problem, że sprzęt może (MOŻE !!!) być trefny i że mni to martwi.
Ale Ty to co innego. Wkułem się. Mam nadzieję, że będziesz pamiętała o swojej dewizie jak świsną Tobie sprzęt, bądź radio lub felgi z samochodu, a może cały samochód. Wtedy nie proś nikogo o pomoc bo możesz czasem usłyszeć: "to nie moja sprawa".

*

Offline oko

• 15
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 14, 2004, 01:21:36 »
ok. czyli według was nie należy kupować np. palmtopa bez akcesori oraz dokumentów ok. to mogę zrozumieć ale nie moge pojąć co robią w takim razie palmtopy,notebooki na allegro które są sprzedawane bez oryginalnych akcesoriów jak np. ładowarki okablowanie itp. trudno nazwać oryginalnym produktem kabel usb z możliwością ładowania a takich jest większość w zestawie z palmtopem używanym nie mówię tu o nowych ,często jest tak że nie posiadają nic poza takim kablem ewentualnie ładowarką nieraz oryginalną nieraz nie czyli wychodzi na to że ci ludzie mają według was kradzione zabawki tak??a nie brał nikt pod uwage jednej rzeczy że w trakcie użytkowania została zagubiona ładowarka lub uszkodzona tak samo jest z kablami i innymi akcesoriami poza tym przecież dużo teraz się przywozi z poza granicy jak wiadomo są to sprzęty nieraz z serwisów po naprawie które wystawiają firmy na sprzedaż takie  sprzęty jak notebooki często sprzedawane na allegro z dorobionymi ładowarkami lub dokupionymi też na allegro bo jest ich tam mase bez oprogramowania,dokumentów itp. troszkę źle to rozumujecie skoro już sam fakt że ktoś posiada ipaqa bez ładowarki i oprogramowania już jest złodziejem:( przykre ale jak widać prawdziwe
pozdrawiam wszystkich co mają oryginalne akcesoria do palmtopów reszta to złodzieje!!:)

*

Offline kanczug

• 19211
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 14, 2004, 01:36:14 »
Nie dziw sie reakcjom niektorych forumowiczow - nikt nie chce by jego skradziony PDA zostal potem sprzedany za grosze gdzies na Allegro. Szczegolnie ze to Twoja rekacja byla na poczatku nieco przesadzona... a cala dyskusja zostala chyba wlasnie przez nia rozpetana.

*

Offline yoyo

• 383
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 15, 2004, 22:38:44 »
mnie sie kolo nie podoba

*

Offline frytka

• **
  • 126
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 16, 2004, 11:13:31 »
Rozomiem cie gps maniak ale co chodzi o radio samochodowe to jusz nie raz mi ukradli i felgi tesz ale od tego to sa ubezpieczenia samochodowe jak masz dobre to prawie nic nie stracisz, jak chodzi o palma to mozesz zawsze zalozyc extra ubezpieczenie domowe co pokrywa naprzyklad zgobienie palma

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 16, 2004, 11:34:50 »
Hmmm, czyli Twoim zdaniem frytka wystarczy się ubezpieczyć, a później to ze złodziejem można nawet iść na piwko...

Twój kręgosłup moralny jest jak u ... frytki ;)

Pozdrawiam,
biblo

lokalizacja systemu
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 16, 2004, 14:47:39 »
bilbo: ROTFL...masz punkta! ;)

*

Offline frytka

• **
  • 126
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 16, 2004, 15:46:58 »
wcale nie musisz isc ze zlodziejem na piwo ale mozesz sie ubezpieczyc na przyszlosc n.p.a felgi i radio tyle razy mi ukradli ze postanowilem sie nie przejmowac tylko miec extra ubezpieczenie bo poco mam dostac siwe wlosy na glowie albo dostac po glowie .A co byscie powiedzieli jakby oko poprostu znalazl w altobusie tego palma tesz by byl zlodziejem ?

*

Offline chiangpawel

• **
  • 143
    • Cobi
  • Sprzęt: ibm x40
lokalizacja systemu
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 16, 2004, 15:49:27 »
Panowie, bywa roznie... trzeba miec zrozumienie dla sprzetow bez akcesoriow... ja mam HP 1940 z akcesoriami... z tym ze historia jest smieszna: HP sie "ostal" jak kolega wysiadl z auta z pocketem w kieszeni, i kiedy wrocil to po aucie nie bylo sladu... i akcesoriach takze bo ledwie pocketa wyjal z pudla, wiec, bardzo dziwne sie wydawalo ze kolega ma samego pocketa bez dodatkow... ale jak widac da sie...a akcesoria mam od kolegi ktory wysiadl z auta, wrocil i owszem auto bylo ale bez pocketa...