ladowanie, jak to jest naprawde ... ?

• 13 Odpowiedzi
  • 1393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« dnia: Maj 01, 2004, 02:58:09 »
chodzi o to, jak to jest, ze podlaczam ipaq'a do ladowania, zaczyna sie ladaowac (czy z ladowarki sieciowej, czy z usb) no i niby pokazuje ze jest juz 100% a on dalej sie laduje i laduje, czasami jak mu sie restartnie to po restarcie dopiero podladuje i w koncu przestaje, dajac znac ze jest full,
pytam bo mam 3835/50 i 1940/45 i oba tak sam reaguja, a drogi jest dosc nowy i oba sa sptrawne w 100%, w nastepnym tygodniu dostane juz 2210/15 to i tego sprawdze jak sie zachowuje,
moze ktos cos czytal o tym albo wie o co biega, czy takie ladowanie ponad stan moze trwac dlugo, czy on sie wylaczy itp. ?
z gory dzieki za wszelkie odp.
pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2004, 04:57:56 »
Ipaq nie moze dokladnie stwierdzic stan baterii wiec pokazuje ciagle 100%, ale ze bateria nadal "pochlania" prad to uklad ladujacy nadal ja doladowuje bardzo malym pradem, mysle ze to calkiem normlane.

*

Offline Sim

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2004, 08:18:10 »
U mnie w ipaq-u 2215 występuje to samo, czasem wskazuje że jest już 100%, mimo to potrafi jeszcze ładować z godzinę. Tak jak napisał Lightning zależy to układu na baterii. W nowym ipaq-u bedzie dokładnie to samo. Pozdrawiam

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2004, 15:52:05 »
a czyli dobze, ladowac az sam przestanie :)
troche dziwne ze uklad nie moze stwierdzic czy naladowana jest bateria, bo procent naladowania zawsze wskazuej dobze, zeby nie wskazywal dobze to podczas pracy ipaq by sie wylaczyl w wyniku rozladowania bateri, moze to tylko podczas ladowania tak warjuje
no nic w nastepnmym tygodniu bede miec 2210 to sobie i na nim sprawdze, a w czerwcu wyprzedaz na allegro walne bo 3 to za duzo :)
tak to jest jak sie za duzo siedzi na www.ebay.com :D
ps.
moze ktos sprawdzic ile czasu by sie ladowala bateria np. od 10% w 1940 z wylaczonym ipaqiem, az dioda przestanie mrogac i bedzie full, ciekawe czy czasy beda zblizone, a powinny
ps.2
skad z NY jestes Lightning ? bo jestem teraz w New City, jakas 1h30min drogi od NY :)

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2004, 21:07:22 »
Aziz, czasami dobrze jest zajrzec do slownika ortograficznego(chyba, ze sie w Stanach urodziles). A co do baterii, to jest tak zawsze podczas ladowania, ze juz po kilkunastu minutach pasek zaczyna pokazywac, ze bateria jest naladowana na 100%. W instrukcji mozna sie jednak doczytac, ze nalezy sie kierowac  swiartelkiem, dopiero gdy  przestanie migac bateria naladowana jest w 100%.
POzdrowienia z Alpine NJ.

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2004, 20:45:22 »
to tak, mam dysleksje, dyzortografie i mam na to papiery :) wiec sorki za bledy sa, a i nie, nie urodzilem sie w us :), a literki niestety zamieniam odruchowo i nic tego nie zmieni :D, nawet jak sprawdze txt to i tak cos zostanie :\
z naladowaniem to jest tak pod 3835(win2002) pokazuje procent naladowania, ile konkretnie jest, czyli postep do 100%, natopiast w 1945 pod win2003 nie pokazuje mi ile jest procent tylko ze laduje i tyle, teraz wiem ze swiatelko to podstawa, a instrukcji mi sie nie chcialo jakos czytac dokladnie, zreszta z tego co tam patrzylem to o ladowaniu nie bylo za duzo napisane w pdf'ie ktory z netu sciagnolem, wiec dlatego pytam jak to jest u innych,

*

Offline ragozd

• **
  • 129
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2004, 13:03:35 »
zawsze mozna skorzystac ze slownika w wordzie lub outlooku ...

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 06, 2004, 14:56:05 »
[OT]
do egzaminu na maturze czy tam w gimnazjum (bo nie wiem ile masz lat) to ci się może przydadzą te papiery
ale jak będziesz pisał podanie do pracy i CV to też napiszesz, że jesteś osioł, nie możesz sie nauczyć na pamięć zasad ortagrafii?? - ale masz na to papiery? z pewnością cię pszyjmom

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 07, 2004, 00:07:55 »
"... nie możesz sie nauczyć na pamięć zasad ortagrafii??..."
zebys byl madrzejszy i wiedzial o co chodzi z dysleksja to bys sie nie pytal!!!
jesli tak razi moja pisownia to trodno, nic na to nie poradze, nie czytaj :), a za leniwy jestem zeby cos w word pisac, a potem kopiowac,
zreszta chcialem sie czegos dowiedziec i juz znam odpowiedz, bo ktos mi ich udzielil madrze, a to nie jest watek na temat pisowni wiec nie wiem po co ci te wywody, nie pomagasz w odpowiedzi na pytanie to po co pisac cos i to bezsensownie?!
jak tak lubisz pisownie to wez moze zmien fora na jakis polonistyczny, tam mozesz posprawdzac innym pisownie, napewno to docenia, bo tu marnujesz czas
jak cos znowu przestawilem/przekrecilem/itp to sorki i tak tego nie zmienie
ps. a tak na marginesie to po studiach jestem juz

*

Offline ragozd

• **
  • 129
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 07, 2004, 11:55:09 »
a bierzesz pod uwage ze duza czesc ludzi ktorzy moga "modrze odbowiedziec" nie zrobia tego bo stwierdza ze nie warto? Licz sie z tym samym  jak ty kogos olewasz i okazujesz brak szacunku poprzez lenistwo.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 07, 2004, 12:42:32 »
Kiedys nie traktowano tego jak chorobe i delikwent mial problem ze skonczeniem szkoly zawodowej. Teraz nawet sepleniacy prezenter moze prowadzic np. teleturniej TVN. 'Nowe czasy'.

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 07, 2004, 16:08:28 »
no i znowu blad :), a sprawdzilem :D
czasy sie zmieniaja, niestety ja tak mam i juz, trudno ze to was tak strasznie razi ale i tak nic nie zmienie,
nikogo nie olewam ragozd tylko licze, ze ktos mi pomoze w odp.

ps.
nikt nie jest idelany, a ty jestes ? pewnie raczej nie, wiec daj juz spokoj, okaz troche inteligencji i moze dozuc swoje 5gr do tematu, bo pozniej jak ktos czegos szuka to widzi tylko kupe zeczy nei na temat, a po co to kumu ?!

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 07, 2004, 16:19:43 »
Inteligencję to byś wykazał okazując skruchę i starając się poprawić. Tymczasem jesteś zwykłym leniem któremu nie chce się sprawdzić poprawności tego co napisał.

*

Offline azizi

• 418
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 07, 2004, 23:08:28 »
naprawde sprawdzam i juz pisalem ze przepraszam, przeczytaj wyzej, leniem jestem i sie nie wypieram :),
ale nawet jak przeczytam kilak razy to i tak cos mi umknie zawsze, tak juz mam, szkoda ze to sie stalo przewodnim tematem mojego posta :)

no ale zapowiadam ze bede sprawdzal jeszcze raz kazdy wyrazik i postaram sie zeby wszystkim sie lepiej czytalo co napisze, fak jak cos namotam to czesto jest ciezko przeczytac, wiec sie przyloze :)