Hmm... jedyny "problem" jaki jest z telefonami Sony Ericsson to odpowiednie podanie numery jakim się "dzwoni" do Internetu. Taka jak Jakub napisał trzeba podać numer *99***numerek_CID#
Jesli podasz zły numer to i owszem połączysz sie ale nic więcej z tego nie wyniknie. Trzeba podać właściwy numer. Zobacz jaki numer CID ma konto w Komunik.danych i użyj go.
Mój SE T630 chodzi dobrze na *99***2# bo taki ma numer CID Konto, które sobie ustwiłem do łaczności via GPRS. Wejdź do menu Konta danych w twoim telefonie i spradz numer CID konta.
Powinno zadziałać.
Aha i jeszcze jedno ... "automaty" do ustawiania Kont danych, jakie znajduja sie na stronach operatora nie zawsze dobrze działają. Objawia sie to tak jak napisałeś jest połączenie i nic więcej. W takim wypadku zakładasz kolejne Konto ręcznie z takimi samymi ustawieniami i przy połaczeniu podajesz nume CID tego własnie ręcznie stworzonego Konta.
Druga rzecz jaką czasem robią ludzie "źle" to wpisuję w PDA przy pierwszym połaczeniu nazwe domeny. Jak pyta cię o nazwę użytkownika, hasło i nazwę doment to podajesz tylko nazwe uzytkownika i hasło. Domene zostawiasz pustą.
Jeszcze jedna sprawa ... nie ustawia sie ŻADNYCH prefiksów przy wybieraniu numeru.
Więcej grzechów nie pamiętam i powinno śmigac aż miło

Czasam jest też tak, ze wszystko ustawisz i nie działa i wtedy jest to juz wina operatora. Moze warto spróbować połaczyć sie za jakiś czas? Moze stacje bazowe w twojej okolicy sa zajęte "gadaniem" i nie mają juz wolej mocy przerobowej na zestawienie połączenia do Internetu?
Powodzenia

Ja bym DNSów ręcznie nigdzie nie wpisywał. Powinny one być automatycznie przypisywane po naiwązaniu komunikacji przez operatora, chyba że dany operator tego wymaga. W Erze nie trzeba podawać DNSów bo "same" się ładują.