Kompatybiność akcesoriów. (kabel sync)

• 1 Odpowiedzi
  • 676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Kompatybiność akcesoriów. (kabel sync)
« dnia: Styczeń 25, 2007, 11:26:23 »
Mam problem. Wcześniej miałem ipaqa 3970 do którego zakupiłem kabelek sync&charge. Kabel sprawował się idealnie.
Obecnie zmieniłem sprzęt na hp rx3715 z którym wg. specyfikacji kabel powinien również pracować poprawnie, jednak tak nie jest :

Po podłączeniu do komputera pda wariuje. Łączy się z active sync a po chwili rozłącza i tak w kółko.

Po podłączeniu do łądowarki usb, reaguje tak jakby ktoś impulsowo włączał ładowanie i je wyłączał.

Co robić? PDA jest sprawny, wykluczam również uszkodzenie kabla.
Innych kabli na allegro nie widziałem, same uniwersalne. Jak to jest z tą kompatybilnością ? Może ma ktoś jakiś pomysł?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: Kompatybiność akcesoriów. (kabel sync)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2007, 19:50:43 »
Cytat: "Gemis"
Mam problem. Wcześniej miałem ipaqa 3970 do którego zakupiłem kabelek sync&charge. Kabel sprawował się idealnie.
Obecnie zmieniłem sprzęt na hp rx3715 z którym wg. specyfikacji kabel powinien również pracować poprawnie, jednak tak nie jest :

Po podłączeniu do komputera pda wariuje. Łączy się z active sync a po chwili rozłącza i tak w kółko.

Po podłączeniu do łądowarki usb, reaguje tak jakby ktoś impulsowo włączał ładowanie i je wyłączał.

Co robić? PDA jest sprawny, wykluczam również uszkodzenie kabla.
Innych kabli na allegro nie widziałem, same uniwersalne. Jak to jest z tą kompatybilnością ? Może ma ktoś jakiś pomysł?

To by raczej wyglądało na problem z zasilianiem - widocznie 3715 potrzebuje źródła zasilania o bardziej stabilnych parametrach. Być może spadek napięcia na kablu (to się zdarza szczególnie przy zwijanych) jest na tyle duży, że nie wystarcza do ładowania. W takim wypadku może się też pojawiać problem z synchronizacją (czytałem o takich przypadkach). Jeśli więc chcesz kabel stosować do synchronizacji, to odłącz we wtyczce pin odpowiedzialny za ładowanie i wtedy synchronizacja powinna ruszyć. Jeśli zaś zależy Ci na ładowaniu, może będziesz musiał zmienić kabel na solidniejszy. Spróbuj też innego gniazdka USB w komputerze.