Sterownik dla PDA ma takie okienko gdzie wybiera sie layout klawiatury. Powstal polski layout przygotowany przez Adama Kunke (Pan Pocket Gadu).
witaj moze jestem malo inteligentny, ale jakos nie moge znalezc tego layoutu w sieci. A tak sie sklada ze moj palm (ipaq 3870@ppc02) i klawiatura stowaway foldable za nic nie chca wspolpracowac z zadnym programem. albo program nie chce wogole mapowac klawiatury (interwrite, pocketogonek), albo nawet jesli ja juz mapuje to dziala tylko klawiatura maszynistki, bo klawisz przewidziany przez tworcow do polskich liter w mojej klawiaturze nie wystepuje (LEng, InterKey)... Mam sterownik Stowaway Portable Keyboard, v1.6 i jest tam manager layoutow. No i skad wziac polski Layout do tego? A najchetniej to edytor layoutow bo moze moja klawiatura jest raczej nietypowa jak na dzisiejsze standardy...
Z gory dziekuje za pomoc,
Wojtek
PS. OK, juz mam trzeba bylo szukac przez pdaforum, a nie przez google.

Ale ten layout u mnie nie dziala

Jak go wlacze to klawiatura przestaje dzialac. Pewnie dlatego ze mam starsza klawiature Stowaway niz Adam. Z opisu wynika ze On nie mial rzedu numerycznego, a ja mam. Mam tez tylko lewy alt, jeden (niebieski) guzik Fn po lewej stronie, i dwie spacje. Klawiatura jest firmowana jeszcze przez Targusa...
Siedzialem tez pol godziny nad hex edytorem probujac rozgryzc standard layoutow LEng-a ktory u mnie dziala, ale jest dla mnie zbyt skomplikowany
Jestem po prostu zalamany. Po dwoch dniach siedzenia nad tym, instalowaniu wszystkiego co sie mogloby zadzialac, odinstalowywaniu, sledzeniu roznych forow i twardym resecie, jestem praktycznie w punkcie wyjscia. Chyba probowalem juz wszystkiego. Prosze niech mi ktos cos zasugeruje... Ta klawiaturka jest po prostu piekna, a ja nie moge z niej w pelni korzystac