jak sprawdzic na stronie HP

• 14 Odpowiedzi
  • 3492 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lipciopda

• 6801
« dnia: Wrzesień 02, 2004, 15:50:40 »
czy jest mozliwe na stronie hp sprawdzenie np po numerze seryjnym urzadzenia czy jest na gwarancji ? nie moge tego znalezc czy jest to tak bardzo gdzies ukryte ?

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2004, 16:07:50 »
Cytat: lipciopda
czy jest mozliwe na stronie hp sprawdzenie np po numerze seryjnym urzadzenia czy jest na gwarancji ? nie moge tego znalezc czy jest to tak bardzo gdzies ukryte ?

Gwarancja zależy od prawidłowo wypełnionej karty gwarancyjnej i dowodu zakupu....

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2004, 19:05:07 »
Owszem, jest to możliwe - poszukaj dokładniej na stronce, ja nie pamiętam linka niestety, ale parę dni temu sprawdzałem.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2004, 20:44:19 »
no za cholerke nie moge znalezc... ta strona jest przynajmniej dla mnie cala w chaosie...

wiem ze gwarancja pisemna itp ale mialem sprzet w naprawie a poza tym mam wykupiony carepaq i chcialem ustalic date dokladna do kiedy mam gwarancje bo z pisemnej to juz niestety nie wynika

ktos pomoze ?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2004, 20:49:18 »

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2004, 21:34:52 »
znalazlem swoj serial number... ale nie wiem jaki jest numer produktu mojego 1940:/ pod bateria znalazlem p/n i jakies liczby oddzielone myslnikiem... ale niestety strona wyrzuca, iz cos jest nie tak:/

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 02, 2004, 23:50:08 »
no nie wiem czy o to bo mojego numeru nie znajduje w tej bazie ale wielkie dzieki za dobre checi :)

w sumie teraz byc moze wiem dlaczego nic nie znalazlem - szukalem na polskiej stronie

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 03, 2004, 00:09:00 »
Cytat: lipciopda
w sumie teraz byc moze wiem dlaczego nic nie znalazlem - szukalem na polskiej stronie
Link był na polskiej stronie jako "informacja o gwarancji".

*

Offline MaNwE

• *
  • 63
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 03, 2004, 02:12:57 »
przy okazji pytan o gwarancji, wiem ze hp ma teoretycznie worldwide, sprawdzilem sobie na tej stronce teraz nawet - daty sa dalej ok, niewazne czy wybiore usa [tam kupilem ipaq] , czy polske - gwarancja jest dalej wazna

problem w tym, ze kiedy serwisowalem go w usa, przy okazji zapytalem faceta w support center, ten stwierdzil, ze ten model ma gwarancje wazna tylko w hameryce .... kto sklamal, on czy strona?

*

Offline tytus

• 16
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 03, 2004, 17:51:48 »
w Polsce masz roczna gwarancje (liczona od daty zakupu), chyba ze wykupiles gwarancje rozszerzona- wtedy masz w zaleznosci od rodzaju rok lub dwa wiecej

*

Offline nacki

• 26
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 03, 2004, 20:54:59 »
witam
U mnie bez problemu widać (w/g linka którego przesłał Michał Kuświk) od jakiej daty sartuje gwarancja std. na roczną gwarancję, w moim przypadku również carepaq.
pozdrow

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 07, 2004, 11:19:23 »
pakiet serwisowy CarePack można nabyć u dowolnego parntera handlowego HP, zamawiając po prostu
Cena to około 270 pln netto
CarePack, przedłuża gwarancję na 36 miesięcy od daty zakupu (jednak nie może być wykupiony później niż 6 miesięcy od daty zakupu komputera). Dodatkowo gwarantowany jest zamiennik na czas naprawy, dostawa i odbiór kurierem na koszt HP, czas reakcji serwisu następny dzień roboczy

Pod baterią komputerka znajdują się dwa numery: PN - part number, czyli symbol produktu (np. w przypadku iPAQ H1940 będzie to FA105A) oraz unikalny numer SN (serial number), na podstawie którego rozróżniane są komputerki

*

Offline tytus

• 16
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 07, 2004, 13:23:49 »
Cawmook, to chyba nie jest tak do konca z tym nastepnym dniem roboczym ;) ... ale na pewno rozszerzenie gwarancji daje wiele udogodnien- znam to z autopsji ;)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 07, 2004, 19:34:22 »
no a co mam zrobic skoro wpisuje PN i SN i mojego komputerka nie ma w bazie a byl oficjalnie kupiony w sklepie i mam pisemna gwarancje ? dzwonic do HP z reklamacja ? :)

*

Offline mody313

• **
  • 236
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 07, 2004, 20:53:19 »
ja po prostu olalem :)
tez nie dzialalo, ale przeciez podstawa gwarancji nie jest to co mowi strona internetowa ale dokumenty ktore posiadasz :)