ipaq +sprite backup premium

• 7 Odpowiedzi
  • 1103 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline frytka

• **
  • 126
« dnia: Wrzesień 29, 2004, 09:26:19 »
witam wszystkich mam pytanko czy ktos uzywa tego programu do backupa mam go na swojm ipaqu 2210 ,zrobilem backup i wsadzilem go na karte poznjej zrobilem  twardy reset,ku mojemu zdziwieniu jak chcjalem odtworzyc dane z carty "backup sprite" ikonka zniknela i pojawila sie orginalna iconka "backup ipaqa" ktorej nie dalo sie odtorzyc musialem na nowo zainstalowac sprite backup na ipaqu z pc.a zeby odtworzyc dane spowrotem
czy to ma tak byc ,puznjej zas po odtworzeniu danych mialem problemy ze blotuchem nie dalo sie go wogule odpalic wiec musialem zrobic twardy reset znowu i zaczac od poczatku wprowadzac wszystkie programy dlatego mam pytanie (to poco ten program backup sprite) ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2004, 09:34:34 »
Hehe... dziwisz sie ze zniknal Sprite Backup po hard resecie? Chyba to logiczne ze wszystko co zainstalowane do pamieci RAM znika... Nawet jak wrzucisz go na karte to pewnie czesc plikow leci do folderu \Windows\ wiec i tak sie traci w hard resecie.

Ja rozwiazalem problem kopiujac sobie na karte pamieci plik CAB z tym programem. Po hard resecie instaluje sobie Sprite Backup i moge juz spokojnie odtworzyc ow plik kopii bezpieczenstwa.

*

Offline frytka

• **
  • 126
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2004, 09:38:08 »
czyli mowisz ze mozesz odtworzyc dane bez uzywania pc. prosto z karty?to masz na mysli?

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2004, 19:27:21 »
oczywiscie ze tak, tylko jak Jakub pisze: musisz zgrac sobie instalacyjny plik z rozszerzeniem CAB dla programu Sprite Backup , ktory po hard resecie uruchamiasz na palmtopie. Wtedy instaluje Ci sie Sprite Backup na iPAQu juz bez ActiveSync.

Jezeli nie masz karty pamieci to mozesz wgrac plik CAB do iPAQ File Store.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 30, 2004, 19:55:07 »
Ow plik CAB znajdziesz w pececie w katalogu C:\Program Files\Sprite Software\Sprite Backup

Jest to plik albo ten:
Sprite Backup.PPC302_2577
albo ten:
Sprite Backup.PPC420_2577

Prawdopodobnie 302 to dla Pocket PC 2002, a 420 to dla WM 2003.

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 30, 2004, 20:11:43 »
A nie mozna przypadkiem zrobic sobie backupa w postaci pliku wykonywalnego? z rozszerezeniem EXE?
Ja uzywam wlasnie Pocket Backupa firmy Sprite (to chyba ten sam program) i ustawiam sobie wlasnie taki typpliku wynikowego - i wtedy po Hard Resecie nie ma problemu

*

Offline frytka

• **
  • 126
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 01, 2004, 08:31:17 »
Cytat: t_e_d
A nie mozna przypadkiem zrobic sobie backupa w postaci pliku wykonywalnego? z rozszerezeniem EXE?
Ja uzywam wlasnie Pocket Backupa firmy Sprite (to chyba ten sam program) i ustawiam sobie wlasnie taki typpliku wynikowego - i wtedy po Hard Resecie nie ma problemu

a czy mogl bys napisac jak zrobic go z rozszezeniem EXE

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 01, 2004, 08:48:16 »
Ja to robie w ten sposob - po uruchomieniu programu kilkam na polecenie Options na dolnym pasku,
z menu wybieram Scheduling Options,
nastepnie zaznaczam pole Enable Scheduled Backup
ustawiam czy to ma byc  jednorazowy backup, czy codzienny czy raz na tydzien
potem, nizej przy poleceniu File jest ramka z proponowana nazwa  pliku backupa i z prawej strony kwadratowy klawiszx z kropeczkami
kilkam na ten klawisz
i dochodze o mozliwosci ustawiania roznych opcji - po kolei od gory:
Nazwa pliku backupa
Folder
Typ (i wlasnie tutaj moze ustawic czy to ma byc plik .pbf czy .exe)
Lokacja (wbudowany dysk czy ktoras z kart pamieci)

i juz :)

PO powrocie do glownego okna Opcji - powinno byc widac nazwe pliku wraz z lokacja i rozszerzeniem, jakie ustawilismy.

Jesli chcesz zrobic jednorazowy backup, to wlasnie w ten sposob robisz EXE. Sam tak robie wiec metoda jest sprawdzona.

Acha - jesze jedno - ja mam wersje:
Pocket Backup Plus Version 2.0.1

Acha - backup na PC - z tego co eksperymentowalem, moze byc TYLKo w formacie pbf.