iPAQ + sluchawka BT

• 8 Odpowiedzi
  • 1379 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPAQ + sluchawka BT
« dnia: Marzec 07, 2004, 20:22:09 »
Aktywowalem obsluge sluchawek BT w iPAQ 4150 zmieniajac wpis w rejestrze. iPAQ paruje sie i laczy ze sluchawka BT JABRA bez problemu. Pomimo tego jeszcze nigdy nie uslyszalem zadnego dzwieku z iPAQ w mojej sluchawce. Jak nalezy skonfigurowac iPAQa aby wysylal dzwieki via BT na sluchawke? Nie widze w ustawieniach takiej opcji jak w komputerach stacjonarnych, gdzie w Control Panelu definiuje sie urzadzenie dzwiekowe, z ktorego ma korzystac komputer.

iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2004, 14:01:20 »
Halo? Jest tam ktos? Nikt nie uzywa sluchawek na BT?

iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2004, 17:57:36 »
znalazłeś w BT Menadżerze tą słuchawkę?
Ustawiłeś dzwięk? Może masz skręcone na minimum? :)
W FAQ jest coś o tym jak to zrobić. Czytałeś?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2004, 18:59:27 »
A po co komu korzystac z takich sluchawek monofonicznych... co jeszcze dodatkowo baterie zzeraja?

iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2004, 22:06:48 »
do cawmook:

1. FAQ czytalem
2. oczywiscie, ze znalazlem sluchawke w BT Menadzerze poniewaz jest to niezbedne do jej sparowania z iPAQiem z czym nie bylo zadnych problemow - napisalem to zadajac pytanie.
3. glosnosc jest ustawiona poprawnie (slysze np. dzwiek z komputera po polaczeniu sluchawki z komputerem).
iPAQ zdaje sie nie zauwazac w ogole tego, ze jest polaczony ze sluchawka i ze nalezy do niej wysylac dzwiek. w sluchawce sa slyszalne tylko i wylacznie lekkie trzaski a dzwiek bez zmian jest kierowany na wbudowany glosnik iPAQa

do Jakuba:
???
Na przyklad do wygodnego sterowania iPAQa glosem...
Albo odsluchu nagranych wczesniej notatek/wiadomosci glosowych...
Nie zawsze musi byc stereo.

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2004, 01:04:50 »
Ja w moim iPAQ 1945 po odblokowaniu profilu sluchawki programem o ktorym byla juz kedys mowa (Kai's Bluetooth Headset Patch) zeczywiscie dziala tylko ze jakosc dzwieku jest okropna przynajmniej dla mnie, wiec odrazu dalem sobie sopkuj tutaj jest link do tego jak to uruchomilem :
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=5472#26178

Niestety osobie ktorej to opisywala nie udalo sie tego zrobic. W tym momecie powtorzlem cala procedure jeszcze raz i dziala. Wiec powodzenia.

iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2004, 23:15:10 »
do Michala: Udac sie udalo - zaznaczyc dwa czeckboxy to nie sztuka :) Rzecz w tym, ze to nie przez to nie dziala. Zaznaczylem, zresetowalem i jest to samo czyli dzwiek idzie na glosnik iPAQa zamiast na sluchawke. Wydawalo mi sie, ze bluetooth jest po to aby moc korzystac z "akcesoriow" a tymczasem taka prosta rzecz jest niemozliwa jak do tej pory. Moze ktos na zagranicznych forach znalazl rozwiazanie tego tematu...

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 12, 2004, 00:06:49 »
Nie wiem jak teraz odzanczylem te dwie pozycje i zrestartowalem to tez dziala. Ale i tak dalej jest proble okropnej jakosci dzwieku. Moze ktos wie jak to rozwiazac. Moze ktos kto uzywal tego programu tez mial jakies doswiadczenia.

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
iPAQ + sluchawka BT
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 13, 2004, 02:18:12 »
Ja probowalem to zrobic jeszcze wiele razy, niestety bez skutkow. Tak jak mowi bragas, w komputerze stacjonarnym jest mozliwosc wyboru urzadzenia na ktore przekazywany jest dzwiek, w Ipaq czy innych PPC tej opcji nie ma. Prawdopodobnie mozna to znalesc gdzies we wpisach w rejestrze systemu, jednak nie wiem gdzie :(
Wydaje mi sie prawdopodobna tylko jedna przyczyna dla ktorej u Ciebie Michal dzwiek jest przekazywany na sluchawke, a u mnie i u bragasa nie. Otoz ja i bragas sami edytowalismy wpis w rejestrze dotyczacy aktywowania profilu sluchawki w BT Menager, Ty natomiast zrobiles to za pomoca malutkiego programu ktory kupiles. Programik ten prawdopodobnie oprocz aktywowania profilu sluchawki, edytuje takze wpis dotyczacy przekierowywania dzwieku na nia - i to by bylo na tyle :) Mozna to latwo sprawdzic jesli u siebie rownierz uruchomimy ten programik, jednakze po tym jak napisales, ze jakosc dzwieku jest beznadziejna zdecydowalem, iz nie ma sensu wydawac na to tych kilku zl.