IPAQ 5550 - bateria?

• 3 Odpowiedzi
  • 504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lmb

• 41
  • Sprzęt: Pocket Loox 718/HTC Raphael
IPAQ 5550 - bateria?
« dnia: Marzec 13, 2006, 14:26:55 »
Witam,
bawię się pewnym ipaqiem który przeleżał baaaardzo długo w szafie. A właściwie to się nie bawię bo badziewie nie chce się wogóle włączyć.. Po podłączeniu zasilania raz czy drugi mignęło na chwilę diodami i ekranem ale potem nic.
Zastanawiam się czy może to być spowodowane kompletnie martwa baterią?
Może ktoś z Warszawy ma taki sprzęt i miałby chwilke żeby ja na parę chwil udostępnić i sprawdzić czy to ona jest sprawcą awarii?
Szczerze mówiąc to nie chce mi się inwestowac w nowa baterię jeśli urządzenie jest kompletnie matwe...

Pozdrawiam

Łukasz

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
IPAQ 5550 - bateria?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2006, 15:02:12 »
jesli lezal ipaq dlugo i rozladowal baterie do konca to pewnie jej wina podlacz go na kilka kilkanascie godzin do ladowarki moze sie podniesie
poszukaj na forum watku grzegooorza on opisywal jak podniesc baterie ktora lezala za dlugo

*

Offline lmb

• 41
  • Sprzęt: Pocket Loox 718/HTC Raphael
IPAQ 5550 - bateria?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2006, 16:25:08 »
Cytat: "pimpus sadelko"
jesli lezal ipaq dlugo i rozladowal baterie do konca to pewnie jej wina podlacz go na kilka kilkanascie godzin do ladowarki moze sie podniesie
poszukaj na forum watku grzegooorza on opisywal jak podniesc baterie ktora lezala za dlugo

A dziękować, dziękowac.. Widzę że to dość częsty problem. Zobaczę czy się da w ten sposób go reanimować.
A jakby się nie dało to może ktoś mi powie które styki w baterii to + i - (gdybym próbował ją podładowac poza pocketem?)

Ł.

*

Offline kacza

• *
  • 51
    • www.matrax.net
IPAQ 5550 - bateria?
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2006, 14:02:05 »
Nie polecam ładowania baterii poza urządzeniem. Chyba że ktoś się zna na elektornice...Na forum na którym działam (matrax.net) wiele osób próbowało ładować martwe motki z padniętymi bateriami i zniszczyło w ten sposób swoje baterie.