iPaq 3870 !!problem!! i pytania

• 6 Odpowiedzi
  • 809 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KotLarry

• 351
  • Sprzęt: FS Pocket Loox 420 -> i780 6.1 96dpi -> omnia pro4
« dnia: Styczeń 07, 2006, 22:19:39 »
Witajcie Drodzy Forumowicze!
Od tygodnia jestem posiadaczem swojego pierwszego pocketa. Jako, że stać mnie było jedynie na zakup używki - jak to zwykle pojawiły się drobne problemy. Właściwie jeden problem. Okazało się, że zepsute jest gniazdo słuchawek - nie działa lewy kanał(podejrzewam wadę samego gniazda). Stąd moje pytania:
1) Czy wzmacniacz audio jest ten sam dla głośniczka i słuchawek?? - chciałbym wykluczyć usterkę wzmacniacza
2) Jeśli okaże się, że to właśnie sam gniazdo jest zepsute to czy (na oko) cena naprawy była by duża?
3) Co mi grozi przy osobistym rozkręceniu pocketa w celach "obserwacji" (czy mogę odłaczyć baterię główną??)
I pytanie OT
Czy opłaca się kupić BT na usb z allegro za ~35 zl (zasięg wystarczy mi do 10 m przez scianę).
Próbowałem przebrnąć przez forum ale opcja szukaj coś mi nie bangla a od przeglądania wszystkich postow po kolei mam już czerwone oczy  :roll:

Aha zapomniałbym tak jeszcze spytam: Podświetlenie z prawej strony jest wyraźnie oczo**bne zaś to lewostronne calkiem normalne..czy nie powinno być symetryczne??

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!
Pozdrawiam!
MK.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2006, 05:17:59 »
2. skontaktuj sie z uzytkownikiem adzios - na 100% ci to naprawi - jego ogloszenie jest w dziale Serwisowanie

3. niczym nie grozi - musisz tylko uwazac zeby nie polamac zaczepow, baterie mozesz odpiac ale licz sie z hard resetem i instalowaniem wszystkiego potem od nowa - zrob sobie wczesniej backup jak masz cos waznego - po takiej operacji bedziesz mial PDA jak z fabryki z czystym systemem

co do BT - w jakim sensie czy sie oplaca? no jak potrzebujesz to pewnie sie oplaca - mozesz go rowniez wykorzystac do synchronizacji PDA z PC

*

Offline KotLarry

• 351
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2006, 10:07:01 »
O BT pytam gdyż na allegro kosztują około 35zl - do 100m.
W każdym zaś sklepie proponuje mi się BT za 60 zl - do 10m
i za 80 zl - do 100m. Jak widać rozpiętość cen jest duża, stąd moje wątpliwości co do jakości urządzeń z allegro..
Z drugiej strony jak napisałem potrzebuje jedynie aby to działalo w moim mieszkaniu co bym se mogł z internetu korzystać  8)
Pozdrawiam!
MK.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2006, 10:41:04 »
To czy kupisz bt o zasięgu 100 m czy 10 m nie ma znaczenia ponieważ bt w pda ma zasięg 10 m.

Ważniejszą sprawą jest dobry menedżer bt do pc.

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2006, 17:22:44 »
dokładnie, bo są nawet takie syfne menadżery BT że nie pozwala komunikować się z PPC :O syf jak cholera...

co do ceny gniazda z naprawą to myśle że w 50zł by mogło się zamknąć.
1) a tego to nawet w serwisie HP nie wiedzą pewnie ;)
to jest pytanie do japońców ;) ale to że gniazdo jest całe to nie znaczy że  jest oddzielnie podawany sygnał niż na głośnik....
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2006, 20:19:57 »
polecam adapter firmy Bluetake (sa dwa modele) - posiada oprogramowanie Bluesoleil, chipset w wersji 1.2 oraz obsluguje A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) - dziala swietnie zarowno z PDA jak i np. sluchawkami stereo BT

na Allegro do kupienia w cenach 50-70 zl

*

Offline KotLarry

• 351
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2006, 15:29:10 »
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam i do nastepnego posta :)
Pozdrawiam!
MK.