ipaq 3760+S55=internet?faq nic nie dal

• 2 Odpowiedzi
  • 656 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 31, 2006, 14:04:01 »
Witam forumowiczow. Zakupilem ipaqa 3760 i chcialbym na nim odpalic internet przez GPRS ( siemens S55 ).

Robie tak samo jak tutaj pisze w dziale " dla poczatkujacych " jednak te ustawienia nie dzilaja. Wpisywalem tez dnsy, ktory niby mialy pomoc w polaczeniu ale dalej nic...

Lacze sie w sposob opisany, wlanczam na telefonie port podczerwieni w ipaqu wyszukuje tego telefonu przez podczerwien wciskam connect i nic... nie pominalem nic w konfiguracji bo zrobilem ja cala kilka razy tak jak pisze dokladnie. Stwierdzilem, ze moze uda mi sie przez zmienie numerka z *99# na *99***1# nastepnie na *99***01# no i dalej nic.. czytalem na forum poprawialem te ustawienia czy ktos to moze jakos dokladnie skorygowac jak to trzeba w tym modelu ustawic bo moze jest inaczej. Czytalem caly art. na temat " Czy to musi byc takie trudne " dalej nic.. Martwi mnie to bo nie wiem co sie dziej. W palmtopie wyskakuje info " Tehere is no answer at the number dialed. Verify phone number......" Telefon na wszelki wypadek wylanczam i wlanczam nic.. nic sie nie laczy.

Co moze byc gdzie poszukac ? Czy w tym faq jest cos nie tak ? ( telefon posiadam w sieci orange )

Z gory dziekuje za wszelka pomoc...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2006, 06:26:00 »
Ten telefon posiada predefiniowane konta danych. Wejdz do ustawien i zobacz jaki numer ma konto gdzie ustawiony jest dostep do pelnego internetu a nie tylko WAP. Ten numer CID musisz wybrac w postaci *99***A# gdzie A = CID. Jesli telefon nie byl kupiony w sieci Orange, to beda tam dane innego operatora i musisz wpisac tam dane dla Orange.

Druga sprawa co to znaczy ze klikasz connect i nic? Kompletnie nic sie nie dzieje? Palmtop nawiazuje polaczenie z telefonem i je odrzuca, czy nawet do tego nie dochodzi? Wlaczyles podczerwien w telefonie?

hej !
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2006, 18:10:28 »
Dziekuje za odpowiedz.

Sam jakos doszedlem do tego ale co nie znaczy, ze dziala. Problem byl z ustawieniami telfonu, ktore teraz juz dobrze ustawilem ze strony orange "wap przez gprs". W palmtopie lacze sie przez *99***1# ten wlasnie numer. Lacze sie i dziala polaczylo sie jest wszystko OK. Widze ze na telefonie wlaczyl sie GPRS i pisze ze jest polaczony. Cisze sie wiec mysle wejde sobie w IE i cos poprzegladam i nic.... nic a nicc.... nie da sie nic otworzyc zadnej strony nic wyskakuje "the page you are looking for cannot be found" i jesli chce wejsc na inne to po jakims czasie sie rozlancza i pisze zebym zwerifikowal numer..ble ble ble skontaktowal sie z operatorem...itp.. Tylko dla deflautowa sie wlancza. Czy to przez to ze w telefonie sa ustawienia "wap przez gprs" a nie np. " internet przez telefon" ? Czy najnormalniej w swiecie wpisac ten CID i beda sie strony otwierac ? Tak zrobie pisze jedynie bo nie wiem czemu sie polaczyl a stron nie chce otwierac..