Internet poprzez numer TPSA 202122 - problem

• 4 Odpowiedzi
  • 4348 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline XYZ

• 7
« dnia: Lipiec 03, 2006, 13:47:28 »
Witam,
Wiem, że tego typu tematy były już wałkowane na formum, przeczytałem je chyba wszystkie i nadal nie mam rozwiązania problemu...

Potrzebuję mojego iPAQ'a HP 5550 połączyć po Bluetooth na numer 202122 poprzez telefon Motorola V500. Z pewnych względów nie interesuje mnie połączenie GPRS tylko właśnie to zwykłe na numer TPSA.

Cały czas mam komunikat w telefonie, że nie ma takiego numery, albo, że jest za krótki...
W PocketPC wyskakuje natomiast komunikat: Unable to establish a connection. Please make sure the devices is enabled and in range. Also verify that the requested service is available

Próbowałem już różne warianty i ustawienia, ale nic nie pomogło...

Będę bardzo wdzięczny za pomoc...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2006, 14:00:04 »
O ile wiem to z komórki nie uzyskasz internetu przez ten numer dostępowy. Wystarczy że zakupisz dowolny modem na CF/PCMCIA - zależy od plecków które masz /możesz mieć. Wtedy naprawdę nie ma problemu z tym numerem dostępu do internetu przez TPSA lub inne numery dostępowe ( onet etc...)
potrzebna zgoda

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2006, 14:12:23 »
Cytat: "jas_pik"
O ile wiem to z komórki nie uzyskasz internetu przez ten numer dostępowy

W Plusie po wybraniu 202122 zwyczajnie z komórki słychać po drugiej stronie jakiś modem. Ale inni operatorzy mogą ten numer blokować i tak jest prawdopodobnie w przypadku XYZ.

*

Offline XYZ

• 7
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 03, 2006, 14:31:36 »
Cytat: "killcabbie"
Cytat: "jas_pik"
O ile wiem to z komórki nie uzyskasz internetu przez ten numer dostępowy

W Plusie po wybraniu 202122 zwyczajnie z komórki słychać po drugiej stronie jakiś modem. Ale inni operatorzy mogą ten numer blokować i tak jest prawdopodobnie w przypadku XYZ.

Być może faktycznie został zablokowany, sprawdzę w Orange i dam znać. Kiedyś, jeszcze w IDEI, łączyłem się pod ten numer i nie było problemów...
Dzięki za zainteresowanie tematem...

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 03, 2006, 14:50:20 »
Kiedyś w sieciach komórkowych do połączeń tego typu trzeba było mieć uruchomioną usługę "Przesyłanie danych" (w Plusie to się nazywało Dane+) - podobnie jak do wysyłania/odbierania faksów. Był to sposób na ściągnięcie dodatkowej kasy - albo korzystasz z numeru dostępowego operatora (ew. GPRS), albo płacisz dodatkowy abonament.
Pozdrawiam,
biblo