internet

• 7 Odpowiedzi
  • 1298 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tion

• 40
  • Sprzęt: iPhone 3gs
internet
« dnia: Czerwiec 02, 2004, 23:13:10 »
Witam
mam ipaq h1930 i irde w komputerze
Jak skonfigurowac komputer i palma aby móc korzystac z internetu na palmie poprzez irde ??
Moze to jest stary teat ale nie wiem jak to zrobic prosze o pomoc
was : nokia 5110->nokia 7110->nokia 6310->nokia 6310i->nokia 6510->HTC Blue Angel->HTC Artemis->Samsung i900 (omnia)->HTC Raphael->iPhone 3gs

soon : htc hd2 or iphone 4 ?

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
internet
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2004, 02:39:27 »
Dobrze, że się domyślasz, iż jest to stary i oklepany temat. Dobrą praktyką w takim przypadku jest przejrzeć archiwum forum/FAQ/PDA Start, czy inne dostępne w serwisie pomoce. Nie gwarantuje to znalezienia odpowiedzi, ale spróbować warto.
Ja nie próbowałem nigdy połączyć pocketa (hp iPAQ to nie palmy!) z internetem przez irdę komputera, ponieważ to jest tak jakby włączyć sobie proste wyścigi samochodowe na gameboyu, podczas gdy obok stoi dostępny prawdziwy sportowy wóz i masz cały tor wyścigowy do dyspozycji. :)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
internet
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2004, 06:23:21 »
Tak nie do konca bo majac na PDA np Avantgo, potrzebny jest dostep do sieci by pobrac dane. Ponadto poczta elektroniczna wymaga pobierania i wysylania. I jesli jest to nasz 'cyfrowy asystent' a nie organizator to  uaktywnienie takiej lacznosci jest oczywiscie potrzebne. Do tego konfiguracja np Pocketgadu itp lepiej zrobic tak 'bezkosztowo' niz experymentowac przez komorke. Reasumujac najpierw poczytaj wszystko co na ten temat od kilku lat ludzie napisali uruchom Activesync przez irde i ... powodzenia. Musi dzialac.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
internet
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2004, 18:26:45 »
No to mozna to robic przeciez przez kabelek synchronizacyjny. Wpinasz iPAQa do PC przez ActiveSync i masz net w PDA.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
internet
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2004, 10:20:40 »
Myślę że koledze chyba raczej chodziło o to, jak to zrobić bez AS. Chociażby dlatego, by móc z tego rozwiązania skorzystać na komputerze innym, niż własny, gdzie niekoniecznie musi być AS zainstalowany. :)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
internet
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2004, 13:55:18 »
:) Jesli tak to jest z tym chyba wiecej roboty i lepiej juz zainstalowac AS :)

internet
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2004, 15:44:25 »
ZTCW przez IRdę się nie da. Tylko USB.

internet
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2004, 04:24:42 »
Da sie da...poprortu active sync przez irde trzeba nawiazac