Instalacja j.Polskiego dla poczatkujacego

• 7 Odpowiedzi
  • 1222 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:06:43 »
Witam.
Jestem naprawde bardzo poczatkujacym wlascicielem pocketPC iPaq h4100(prezent od kobitki :)),mieszkam aktualnie w Hiszpanii i tu tez zakupiłem Hp iPaq-a,nie musze dodawac iz mam w nim zainstalowany Windows 2003 w wersji hiszpanskiej,dlatego tez kieruje do was moje zapytanie.Jakjuz wspomnialem jestem kompletna noga w tych sprawach i to co jest na forum opisane przez roznych uzytkownikow do mnie wogole nie przemawia i nie mam pojecia o czy oni pisza :),mam prosbe,czy moglby mi ktos lopatoligcznie wytlumaczyc jak i jakim programem moge zmienic jezyk Hiszpanski najlepiej na Polski,a ewentualnie na Angielski (nie wchodza w gre programy typu mWriter itp,bo nie mam jak ich naranie zakupic ewentualnie)
Z gory serdecznie dziekuje,pozdrawiam

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:16:09 »
Przypuszczam (a moje przypuszczenie graniczny z pewnością), że jest to w Twoim wypadku NIE DO ZROBIENIA... :-(

Pozostaje Ci lepiej nauczyć się hiszpańskiego lub sprzedać tego PDA i poszukać takiego z językiem angielskim.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:19:10 »
Wiesz to prezent,to nie bardzo go sprzdawac,ale jak troszku czytalem to ludzie i chinski zmieniaja,wiec czemu akurat nie moge tego zrobic ze swoim PDA?

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:34:27 »
Bo nie masz o tym zielonego pojęcia  :mysli:  i skoro - jak sam napisałeś - "jestem kompletna noga w tych sprawach i to co jest na forum opisane przez roznych uzytkownikow do mnie wogole nie przemawia i nie mam pojecia o czy oni pisza" - to raczej zniszczysz tego palmtopa niż zmienisz mu język... Z PDA nie jest tak jak z PC-tem - jak padnie ROM, to najczęściej pozostaje tylko serwis...

Dlatego napisałem, żebyś go zamienił na inny egzemplarz.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:41:11 »
Zdaje sobie z tego sprawe ze nie jest to proste,a czy wlasnie wspomniany Serwis jest w stanie mi cos takiego zrobic?Apropos innego egzemplarza a zwlaszcza egzemplarza z innym jezykiem,to nie ma takowego w zadnej ofercie,wszystkie sa z pakietem jezykowym Hiszpanskim,przynajmniej w tym regionie gdzie ja mieszkam.

*

Offline biblo

• 3314
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:55:14 »
Tego typu zmiana języka w PDA to zmiana zawartości ROM-u, a więc zmiana systemu operacyjnego. A to wiąże się z bardzo dużymi kosztami, o ile hiszpański serwis HP będzie chciał to w ogóle wykonać...
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2006, 17:44:02 »
A co jak zakupie pakiet spolszczajacy typu mWriter?Jeszcze dopatrzylem sie na stronce Hp ze maja jakis dodatek PL,ale musze miec VOUCHER NUMBER,ktory ponoc mialem dostac w komplecie z PDA??Prosze zaradzcie jakos mojemu problemowi:( zaraz skocze do goscia ktory zajmuje sie palmptopami,laptopami,moze cos zaradzi,ale i tak dzieki

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2006, 08:43:04 »
co wy mowicie?
zmiana na angielski to kwestwia 10 min, nawet dla "nogi" - na forum jest instrukcja krok po kroku
wczoraj zmienialem rom i wszystko przeszlo bez problemow, a tez nie jestem zaawansowanym userem :)
tu masz kolego instrukcje
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=51374
pozdrawiam