Co jest !!

• 5 Odpowiedzi
  • 753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co jest !!
« dnia: Luty 09, 2006, 16:01:29 »
Coś dziwnego dzieje się z moim hx 4700 , więc nie mogę przeglądać sieci na internet explorer ani odbierać poczty .Co jest dziwnego iż po odpaleniu opery strony ładują się bezproblemowo czy wie ktoś w czym jest problem? Możliwe że coś pomieszałem w ustawieniach ale co?

*

Offline koton

• **
  • 222
    • http://www.koton.mysite.pl
Co jest !!
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2006, 19:10:25 »
Nie wiem czy chodzi o ten sam problem, który wczoraj widziałem u znajomego. Posiada on model HP 4150. W dwóch punktach dostępowych wi-fi, gdy włączał przeglądarkę Internet Explorer, to wyskakiwał komunikat: Strona nie może być wyświetlona; i inne.
Przeglądarkę udało mi się włączyć z drugiej strony. Kliknołem na link podany w kontakcie. Strona sie załadowała :)
Spróbuj też tak zrobić. Zrób kopię danych, soft reset i test urządzenia. Może pomoże...

Co jest !!
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2006, 19:49:24 »
Miałem chyba zamieszane z sererami proxy i dlatego nie mogło wyświetlić strony .Szukało serwera który nie istnieje .Już jest wszystko ok.

Co jest !!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2006, 23:42:23 »
Witam.

Przejrzałem tutaj kilkanaście tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi, więc piszę w wątku który wydaje mi się najbardziej zbliżony treścią do mojego problemu.

Otóż mam hx2490. Korzystam w domu z sieci tv kablowej poprzez router Linksys WRT54g. Palmtop widzi bez problemu sieć, ale nie ma internetu ani w przeglądarce, ani w kliencie poczty. Gdy wejdę w ustawienia sieci i WYŁĄCZĘ proxy (którego wcześniej nie włączałem i który ma proxy z mojej sieci tv kablowej), to wszystko działa. Niestety, gdy tylko wyłączę wifi i włączę, to znowu proxy jakimś cudem jest wpisane. Wszystkie komputery w mojej sieci korzystają z tego proxy bez problemów, ale mają wpisany ten proxy ręcznie, bo same go nie widzą. A palmtop jakoś sam go znajduje i wrzuca i nic nie daje ręczne wyłączanie.

Czy ktoś ma jakieś sugestie, co z tym zrobić?

Pozdrawiam Wszystkich

Teddy47

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Co jest !!
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2006, 21:04:07 »
123456789
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2018, 12:31:27 wysłana przez AMi »

Co jest !!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 12, 2006, 21:31:48 »
I tutaj jest problem. Nie korzystam z dhcp, mam skonfigurowane wszystko ręcznie. Czy palmtop ma coś takiego co w IE zwykłym jest nazwane jako "Automatycznie wykryj ustawienia"? Bo wydaje mi się, że o to chodzi. Jak wyłączę to na stacjonarce i wykasuję na stacjonarce ustawienia proxy, to dane www nie idą przez proxy. A jak to włączę, to już idą. Tylko czy na palmie coś takiego znajdę? W opcjach IE z WM5.0 nic takiego nie znalazłem.

Teddy47