hard reset

• 5 Odpowiedzi
  • 795 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hard reset
« dnia: Grudzień 28, 2004, 19:25:56 »
Witam wszystkich, chodzi mi o informacje jak zrobić  skutecznie hard reset ale tak aby system po tym zadziałał. Po hard resecie pozostawały pewne informacje typu ustawienia w nevo a takze zaobserwowałem dziwne wolniejsze działanie mojego ipaqa. W zakładce ipaq backup odznaczyłem pim, rejestry itp, pozostawiajac system files a takze usunalem z niego backup my documents. Po mimo tego jest problem wciaz z dzialaniem banku slaskiego  - temat ktory wczesniej poruszalem. U innych uzytkownikow problemów nie ma wiec pomyślałem że hard reset pomoże - brak efektu - nie działa problem ten sam(może jakies informacje rejestru zostają??). Jak zatem zrobić to skutecznie aby przywrócic ustawienia do stanu początkowego....

ipaq 5450
PPC 2002
Rom eng 1.11.19

pozdrawiam,

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
hard reset
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2004, 19:30:19 »
NIe wiem czy mozesz wyjąć batereie. Jesli mozesz to ja wyjmij i poczekaj az backupowa bateria padnie. NIech se tak poleży kilka godzin. Myśle, że to powinno całkowicie wykasowac pamięć. Po tym czasie załaduj baterie i odpal sprzęta. Myślę, ze chyba to jedyny sposób na bardzo HARD reset ;)

hard reset
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2004, 19:38:55 »
Próbowałem juz taką sztuczkę wcześniej nic nie dało. To jest chyba jakaś magia albo "zegarkowa bateryjka :)"  która trzyma jakieś specyficzne info. A może jakiś specyficzny virusik??

*

Offline Kusiu

• 3968
hard reset
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2004, 19:44:29 »

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
hard reset
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2004, 19:44:54 »
MOże powinieneś poczekac trochę dłużej? Nie ma innej mozliwości jak jakies podczymanie anpięcia w bateriach. Może w chwili gdy nie ma baterii trzeba spróbową włączyć iPAQa albo spróbowac zrobić hard reste tak, żeby do cna rozładować jakiekolwie "zródło" podczymania zasilania pamięci. Wiecej pomysłów mi nie przychodzi do głowy.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
hard reset
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2004, 20:05:43 »
To ze Nevo zachowuje swoje ustawienia to wina tego ze jego plik konfiguracyjny zachowany jest zapewne w iPAQ File Store. Proponuje wyciac cala zawartosc tego obszaru pamieci - nie zapomnij wlaczyc pokazywania plikow ukrytych. Co do baterii backupowej to tez cos w tym musi byc, bo z tego co kiedys czytalem to by stracily sie dane o odcisku palca (ktore po twardym resecie tez sa zachowywane) trzeba wyciagnac baterie na kilka dni.

Swoja droga to jestes pewien ze Bank Slaski pracuje innym posiadaczom tego PDA z PPC 2002? Nie maja oni czasem WM 2003?