h6340 po hard resecie i backupie

• 5 Odpowiedzi
  • 521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« dnia: Listopad 17, 2005, 11:35:24 »
W związku z problemami z modułem telefonicznym musiałem zrobić hard reset (pierwszy od stycznia, naprawdę).

No i na moduł to nie pomogło, natomiast po zrobieniu backupu systemu okazało się, że niektóre elementy ekranu today mam podwójne!

Miałem podwójne zadania, dane właściciela, terminarz spotkań no i informację o nadchodzących wiadomościach.

I żeby było śmiesznie to elementy te działały prawidłowo przy naciskaniu jednego lub drugiego pola.

Czy ktoś się spotkał z takim objawem?? Co na to poradzić??

Nie jest to jakiś specjalny problem na teraz bo iPAQ pojechał na "wycieczkę" do Holandii ;) ale jak wróci??

Natomiast zdecydowanie pozytywną ciekawostką było odzyskanie po resecie działających od razu, bez konieczności ponownej instalacji, wszystkich programow z TT i AM włącznie :) W procesie instalacji były instalowane na karcie SD, ale byłem przekonany, że przynajmniej co nieco się "zgubi" ;)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2005, 20:38:52 »
Masz podwojne elementy, czyli podwojne wtyczki, czy moze podwojne wpisy o kontaktach itd.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2005, 21:36:31 »
To wyglądało jakby były podwójne wtyczki. Podwójne pola wyboru na ekranie. Piszę wyglądało bo nie wiem co będzie po powrocie z serwisu.

Po twardym resecie wszystko było czyste (kalibracja ekranu, ustawienia czasu itd itp), backup był robiony tylko raz ;) więc efekt był conajmniej dziwny.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2005, 22:34:25 »
Ipaq w domu więc mogę dokładnie opisac co się dzieje (ipaq po wymianie płyty głównej, więc raczej po bardzo twardym resecie).

Ponownie zrobiłem backup z karty i ponownie otrzymałem po dwa pola wyboru: właściciel, terminarz, powiadomienie o wiadomościach.

Przez powyższe stwierdzenie mam na myśli, że w dwóch miejscach na wyświetlaczu mam każde z podanych powyżej pól.

I każde działa.

Co z tym zrobić?? Zajmują miejsce, choć ze sobą się nie gryzą. Ale wolałem jak były pojedyńczo.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2005, 22:46:30 »
Nie mozna ich wylaczyc z Menu Start -> Settings -> Today -> Items ?

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2005, 23:00:45 »
Jakubie jesteś WIELKI!! :)

Masz rację. w ustawieniach zostały zaznaczone zarówno polskie jak i angielskie nazwy tych pól (kto to zaznaczył?? system po backupie czy kto??).

Odhaczyłem i wszystko już widzę pojedyńczo. Już się nie obawiam białych myszek ;)

Dzięki!!