h6340 + mWriter 2.0 - problem co 10min.

• 7 Odpowiedzi
  • 1195 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 17, 2005, 23:12:06 »
Witam,

Czy ktoś z użytkowników korzysta z h6340 z zainstalowaną nową wersją mWriter2.0.
Po zainstalowaniu tej lokalizacji zauważyłem dziwną anomalię. Otóż w aplikacji tej co 10 min. włącza się jakiś automatyczny proces, który dość mocno angażuje zasoby procesora. Wszystko wskazuje na automat, bo interwały są bardzo dokładne. Przy normalnym korzystaniu z aplikacji anomalia ta nie jest zauważalna, ale jeśli odtwarza się audio albo wideo to co dziesięć min. pojawia się dość drażniące dropowanie (przerywane odtwarzanie).
Robiłem kilka testów, czyli iPAQ „na twardo” standardowy WMP – wszystko OK, instalacja mWriter-a i dropy co 10min.
Jeśli jest ktoś kto używa takiego zestawu będę wdzięczny za sprawdzenie powyższej przypadłości.
A jeśli jest ktoś kto domyśla się co może być powodem takiego stanu rzeczy i jak too można zmienić – będę bardzo, bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
AndYou

*

Offline ipaq_5550

• *
  • 66
  • usługi magiczne, etc ...
  • Sprzęt: HX 4705, Holux M 1000, SPV M3000, SPV M5000
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2005, 14:01:34 »
moze nie na temat, ale musze sie zapytac uzytkownika ;)
Jak Ci sie pracuje na tym sprzecie, jest funkcjonalny i czy warto go kupic np. za 1600 zl lub czy warto wogole go kupic ? A moze 4700 ... ?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2005, 00:07:11 »
Wywalić mWriter'a bo z nim może być zamieszanie. Poczytaj sobie poprzednie posty. U mnie był taki sam objaw.  Dodatkiem było też parokrotne rozładowanie do zera, denerwujące zmiany ustawień po resetach, brak zakładek w ustawieniach systemowych..... Posłuchałem rady Silentjob'a i wywaliłem w diabły Niby fajnie mieć polskie napisy, ale to nakładka a nie polski system stąd może być różnie. I po skasowaniu śpię spokojnie.Sprzet szybciej działa i wydaje się pracować pewniej. Ale faktem jest ,że poprzednio miałem 2210 z zainstalowaną marchvią i kłpoptów żadnych nie było. Widać im bardziej wypasiony sprzęt tym więcej zamieszania.
ipaq_5550 faktycznie nie na temat i nie w tym miejscu. Jest dział na forum p.t:ZAKUPY jakby co.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2005, 00:18:39 »
hej, napisz albo zadzwoń do mediaoffice, być może znają problem i rozwiązanie http://www.mediaoffice.pl/ofirmie/index.html

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2005, 10:54:06 »
Cytat: AndYou
...
Przy okazji czy zna ktoś może jakiś programik - odpowiednik pecetowego Crtl+Alt+Del, ale takiego, który pokaże obciążenie dla wszystkich uruchomionych procesów.
...
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9679
pozdr.
robo

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2005, 11:20:41 »
Cytat: robo
Cytat: AndYou
...
Przy okazji czy zna ktoś może jakiś programik - odpowiednik pecetowego Crtl+Alt+Del, ale takiego, który pokaże obciążenie dla wszystkich uruchomionych procesów.
...
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9679
pozdr.
robo

Tak, znam ten program, ale on niestety nie pokazuje zmian w procentowym wykorzystaniu zasobów przez poszczególne procesy w danej chwili z odświeżaniem co kilka sekund, a taki właśnie programik jest mi potrzebny

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2005, 21:24:33 »
Polską klawiaturę masz tutaj:
http://vgakey.net/web/index.php?plhome
Kupiłem, jestem zadowolony  i oprócz wielkośći liter VGA ciężko się przyczepić.Ale autor obiecał w następnej wersji możliwość ustalania własnej wielkości liter na klawiszach.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2006, 08:59:58 »
Witam,
Ja niestety zaobserwowałem znaczne spowolnienie pracy 2210 po instalcji mWritera 2.0.
Odinstalowałem i działa o wiele lepiej.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia i może udało mu się jednak mieć polską lokalizację i system, który działa szybko i bez problemów?
Pozdrawiam