Nierozpoznana karta - pomocy!!! :(

• 9 Odpowiedzi
  • 1126 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 09, 2006, 11:38:28 »
Korzystam od dwóch lat z hp2210, dziś rano po miękkim resecie napisał mi NIEROZPOZNANA KARTA Wpisz nazwę sterownika... itd. Dotyczy to karty CF SanDisk256. Zrobiłem nawet twardy reset, ale dalej po włożeniu karty CF pojawia się taki sam komunikat i karty nie widzi :(. Karta SD za to działa bez zarzutu... :(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2006, 13:25:22 »
jeśli masz jakiś czytnik sformatuj kartę i zobacz czy działa
a HP nie podpada pod dział w którym to umieściłeś - no chyba, że masz jakiś unikalny egzemplarz z systemem PalmOS
ten post pasuje do działu PPC - HP/Compaq

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2006, 13:55:10 »
faktycznie, sorry.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2006, 09:44:11 »
Niestety po sformatowaniu też nie działa, co więcej każda włożona karta CF jest "nierozpoznana". Czy zostaje już tylko serwis???

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2006, 11:49:35 »
Ja też miałem podobne problemy, któregoś razu po wyjęciu SD z iPAQa i wsadzeniu do kompa, przekopiowaniu paru mp3 i ponownym wsadzeniu do pda nie widział karty... Formatowanie nic nie dało, hard reset też... A co pomogło? Nie wiem - przeczyściłem styki karty spirytusem, przedmuchałem wnętrze slotu pda sprężonym powietrzem, powiedziałem abrakadabra trzy razy obracając się  przeciwnie do kierunku ruchu ziemi w bezksiężycową noc i pomogło :)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2006, 23:20:51 »
Czy podobne problemy nie pojawily sie przerwanej sychronizacji AS ?
Jesli tak to warto starac sie ja dokonczyc. Zabrzmi to dziwnie ale niedokonczyny proces AS miema takie figle.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2006, 08:12:58 »
Niestety, problem pojawł się przy włączeniu palmtopa, nie podczas synchronizacji. Probowałem już przedmuchiwać, stosować różne karty, ale w kółko to samo...

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 12, 2006, 08:55:03 »
Cytat: "kd200"
Niestety, problem pojawł się przy włączeniu palmtopa, nie podczas synchronizacji. .

Ale czy wczesniejsze wyłączenie palmtopa nie odbyło sie w trakcje synchronizacji.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2006, 18:43:24 »
trudno mi perla powiedziec, gdyz ostatnio as się zaczął wieszać przy synchronizacji z outlookiem. Zauwazylem ze niektorych wiadomosci nie chce synchronizowac i pojawia się błąd na komputerze "pamięć do którego się odnosi nie moze być read" czy cos takiego.

Bardzo więc możliwe ze port CF wysiadl podczas synchronizacji (moglem wtedy probowac wylaczac lub resetowac urzadzenie.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 16, 2006, 23:11:31 »
Jesli masz mozliwosc wloz inne urzadzenie na CF. karte WiFi, ethernetowa, przeresetuj i ew. ponownie wloz CF flash.
Wloz na probe inny egz. karty itd.
Nadal podejrzewam u Ciebie problem z niedokonczonym procesem synchronizacji AS.
Na Twoim miejscu usunalbym partnership i ponownie probowal synchronizowac najpierw kontakty potem ew. reszte tj pliki na karcie itp.