Alez ja przyznalem sie do bledu piszac ze jestem "frajerem".

Co prawda na moje usprawiedliwienie jest fakt, ze zasiegnalem rady sprzedawcow - bo moje porownywanie parametrow wypadlo na korzysc 2210.....- i usyskalem odpowiedz, ze 2210 to przestarzaly model, a 4150 ma wszystko lub latwo dokupie odpowiednie karty..
Ale w tej dyskusji chyba nie o to chodzi!
Ja zadalem pytanie - moze troche prowokujace - a wy (admini) staracie mi sie wykazac glupote/nieostroznosc

. Wielu uzytkownikow odpowiedzialo, dalo rady rzeczowe, (zreszta z tonu ich wypowiedzi wynika ze podzialeaja moja opinie) ale wy podkreslacie inne aspekty.
A to czy jest juz 21wiek czy nie, nie zmienia faktu, ze ciagle jeszcze 99,99%wszystkich laczen do sieci odbywa sie po rs232 - i producent ktory o tym nie pamieta jest prawdziwym "wizjonerem" !

I zeby bylo zupelnie jasne: zgadzam sie z WAMI!. Nieodpowiednio wybralem model. Moze z glupoty, moze wprowadzony w blad. Ale nie zmienia to faktu, ze ten model (jesli nie bedzie do niego podstawowych kart rozszerzen) nie jest zbyt udany. Nawet jesli wziac pod uwage, ze uzywa go mnostwo innych ludzi

.
Pozdrawiam Adminow