ERROR 608

• 5 Odpowiedzi
  • 1684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ERROR 608
« dnia: Styczeń 18, 2007, 12:17:51 »
Czy ktoś może mi wyjaśnić skąd bierze się taki błąd?

Cannot strat communikations computer. Remote networking could not start due to a critical error (ERROR 608)

Dodam, że pojawia mi się to podczas łączenia activesync przez BT. Inaczej nie mogę się łączyć bo mi stacja dokująca nie działa. Jak to naprawić?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
ERROR 608
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2007, 15:04:44 »
taki sam przypadek

rozwiązanie problemu z powyższego linku:

1. Delete the partnership on my PC.
2. Connect the 6515 to my PC.
3. I don't' even get to create a new partnership as the Error 608 pops up

So I tried this:

1(a) Soft reset my 6515, then continue with steps 2, 3

And IT WORKS!

ERROR 608
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2007, 18:33:58 »
No super! Ciekawa rozmowa. Nie wszystko zrozumiałem. Ja zrobić to o czym tu piszą?

"Had the same problem this morning. Was trying to copy a file I did not have the right for from my server to the pda. This caused sync to crash...

Apparently when this happens, the Spectec driver does not close and remains in the memory there is nothing you can do to disable WLANb11.dll. It is opened and will remain so.

The only option: have a registry editor. Remove in /comm/WLAN11b1 and /comm/WLAN11b (in HKEY_local_machine)).

Then your active sync will work again.

Next step is to reinstall the spectec driver..

It looks like a bug which happens when active sync quits abruptly...

Drizz"

Pozdrawiam i wielkie dzięki.

ERROR 608
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2007, 20:31:38 »
Rzeczywiście mają chłopaki rację, że jest to jakoś związane z WiFi. Ale jak to rozwiązać to nadal nie wiem.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
ERROR 608
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2007, 11:10:40 »
slimaczysko
też masz kartę wifi Spectec? Bo wynika z tego że to driver do niej powoduje problemy...

The only option: have a registry editor. Remove in /comm/WLAN11b1 and /comm/WLAN11b (in HKEY_local_machine)).

Then your active sync will work again.

Next step is to reinstall the spectec driver..

próbowałeś tak zrobić tzn. usunąć te wpisy w rejestrze (wtedy AS powinien zadziałać) a następnie przeinstalować sterowniki do karty wifi?

ERROR 608
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2007, 12:44:46 »
Mam właśnie taką kartę, ale nie jestem na tyle zaawansowany, żeby wiedzieć jak się usówa coś z rejestru. Proszę o łopatologiczne wyjaśnienie tej kwestii.