Hej,
Czy ktos z Was probowal kiedys zasilac ipaqa(36xx) 3.6v zamiast tych 5 v chodzi mi o to zeby palma tylko zasilac a nie ladowac, teoretycznie powinno to byc mozliwe przez zlacze do "pleckow" bo plecki z bateriami maja baterie 3.6v. Ma ktos z was schemat tego zlacza?
Wzasadzie chodzi mi o przerobienie pleckow bez baterii na plecki z bateria, i zastanawiam sie jak to zrobic, wiem ze moge kozystac z battery extendera ale poco nosic 4 paluszki skoro mozna 3. Biorac pod uwage sprawnosc ukladu ladowania w ipaqu to powinny zreszta starczyc na tyle samo mniej wiecej. Albo zamiast 3 paluszkow bateria do nokii(zdecydowanie mniejsze rozwiazanie).
Problem ktory widze to czy jak sie poda napiecie na te dwa piny to czy ipaq je "przyjmie" czy potrzebuje jakiegos sygnalu z pleckow(mi nie jest potrzebny stan naladowania baterii ale czy ipaq go koniecznie musi miec)?
Mam jeszcze jedno pytanko, podoble do poprzednich...czy jezeli juz sie nie da obejsc tych 5 v to czy mozna podpiac do ipaqa 5v(obiojetnie czy zasilacz czy usb) tak zeby sie bateria nie ladowala? Bo dodyc czesto podlaczam ipaqa do synchronizacji i niewiem czy takie doladyowywanie po 5 10 minut nie zajezdza za bardzo bateri? czy poprostu przesadzam i taka ilosc malych doladowywan jest raczej nie istotna a bateria jak ma pasc to i tak padnie?
Pozdrawiam
Michal